nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.37°
11°

Un projecte per implicar-hi la ciutadania

Palma aporta els seus principals actius esportius i turístics per ser subseu olímpica

J.S. Palma.
El conseller d'Esports i Joventut del Govern balear, Mateu Cañellas, i el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Palma, Toni Moragues, presentaren ahir el projecte de Palma per ser subseu olímpica de Madrid 2016, honor que es disputarà amb València. Moragues considerà que Palma és l'escenari perfecte per organitzar aquest esdeveniment, «perquè disposam del millor camp de regates del món, perquè tenim l'experiència organitzativa necessària, després d'haver organitzat fites com la Universíada i la Copa del Rei de Vela, i perquè tot estarà al cor de la ciutat i la gent ho podrà gaudir». Per la seva banda, Cañellas recordà que si aconsegueix ser elegida com a subseu de Madrid, Palma es podria convertir en «la capital mundial de la vela». Així mateix destacà que la competició podrà ser seguida des del passeig marítim.

El moll Vell de Palma seria el cor d'aquesta seu, ja que s'hi situarien els vaixells que competiran en les diferents proves, la zona organitzativa i l'espai per als esportistes participants. A més de l'adequació del moll per col·locar-hi tot el material dels diferents equips, s'instal·larien dos molls flotants a la zona que dóna al camp de regates per facilitar la sortida dels vaixells a la competició. Tant la cerimònia d'obertura com la de cloenda es durien a terme al parc de la Mar, on s'ha previst col·locar una plataformar enmig de l'estany per celebrar les diferents cerimònies d'entrega de medalles.

La zona VIP estarà ubicada al Club de Mar, mentre que els esportistes s'allotjarien en hotels del passeig marítim. D'altra banda, la zona cultural estarà centrada a la Llonja, des d'on es convidarà els visitants a conèixer més a fons la ciutat de Palma i la seva cultura. Com a gran novetat, el projecte preveu la construcció d'un pont que permetria creuar des del moll Vell fins al parc de la Mar per sobre del passeig marítim, que a més serviria per contemplar la sortida i l'arribada dels vaixells al moll.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.