algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
12°

Federer s'assegurà el número 1

L'helvètic superà el finlandès Nieminen per un clar 6-3 i 6-4

El suís Roger Federer, màxim favorit, va conservar el seu títol en el torneig ATP de Basilea, després d'imposar-se ahir diumenge en la final al finlandès Jarkko Nieminen per 6-3, 6-4, una victòria que li permetrà continuar com a número 1 mundial per quart any consecutiu. «És genial tornar guanyar a casa», es felicitava el guanyador de 12 torneigs de Grand Slam, després de conquerir el seu setè trofeu de l'any en 11 finals a la seva primera bolla de partit. «A més continuu sent número 1 mundial», va afegir després de sumar la seva 546 victòria en el circuit ATP, tres més que l'anterior rècord, que tenia el mallorquí Carlos Moyà.

Nieminen va lluitar durant la final davant de Federer, que va fer dos trencaments de servei decisius, suficients per assestar al finlandès la seva vuitena derrota en vuit enfrontaments. «El públic (9.200 persones) m'ha ajudat molt, sobretot amb el 4-4 en el segon set quan vaig trencar el servei a Jarkko», va explicar Federer, que amb prou feines en 61 minuts va posar fi a la gran setmana del finlandès, botxí en quarts de final del xilè Fernando González, finalista l'any passat. «No fa falta que digui que Roger és un gran jugador. Tot el món ho sap», va declarar Nieminen. «El conec des de fa catorze o quinze anys. No ha canviat, continua respectant la gent i els jugadors».

Aquest nou triomf permet el suís convertir-se en el cinquè jugador des de 1973 que acaba l'any com a número 1 mundial quatre anys consecutius després de Jimmy Connors, John McEnroe, Ivan Lendl i Pete Sampras. Després d'haver perdut fa una setmana la final del Màsters Sèries de Madrid davant l'argentí David Nalbandian, amb qui possiblement es trobarà al Màsters Sàries de París, Federer es retroba amb la victòria abans del torneig parisenc que començà ahir diumenge i la Copa Masters que reunirà els vuit millors de la temporada a Shanghai.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.