algo de nubes
  • Màx: 18.82°
  • Mín: 13.93°
18°

Daniele Bennati arruïna el comiat de Bettini

El líder de la prova, el rus Denis Menchov, no va tenir problemes per mantenir el jersei d'or

L'italià Daniele Bennati, del Lampre, va aconseguir la seva segona victòria a la Vuelta en imposar-se per velocitat en la dissetena etapa, disputada entre Ciudad Real i Talavera de la Reina, de 175 quilòmetres. Fou una jornada de transició que arribà amb avanç a la ciutat de la ceràmica i amb el rus Denis Menchov un dia més amb el jersei d'or.

Bennati, l'home que va estrenar laVolta a Vigo, va completar un pòdium italià, ja que va avançar en la recta de meta Paolo Bettini (Quick Step) i Alessandro Petacchi, tots amb un temps de 3 h 56.57, exhibició que no li servirà per anar al Mundial amb la seva selecció, molt a pesar seu. «Som un ciclista complet i un professional seriós, un corredor important a Itàlia», va recordar.

El corredor d'Arezzo va sumar la seva novena victòria de l'any. És un velocista de qualitat que va demostrar enorme poder en arrencar a 150 metres de meta, depassar Bettini i Petacchi i alçar els braços amb una bicicleta d'avantatge. L'espanyol Koldo Fernández de Larrea (Euskaltel) es va ficar en el xoc però tan sols va poder ser desè.

Així es va tancar una jornada de molta calor, en la qual es va deixar notar la política d'estalvi dels favorits, l'atreviment dels modestos i la definició a alta velocitat dels «guepards». I sense cap canvi en la general, amb Denis Menchov a cobro, amb 2.01 i 2.27 sobre els seus perseguidors, Vladimir Efimkin (Caisse d'Epargne) i Cadel Evans. Sastre, a l'aguait, va continuar a la quarta plaça, a 3.02.

Van saltar d'inici Juan Olmo (Andalusia) i Jorge García (Relax), amb prou feines complert el quilòmetre 10, com si fossin quixots, per les càlides terres manxegues, però això sí, carregats d'il·lusió per posar els seus modestos equips en la llista de guanyadors de la Vuelta. El grup no es complicà i permeté el desvergonyiment de dos braus modestos.

Sense una sola dificultat en tot el recorregut, sense comptar el foc que queia del cel, Olmo, sevillà de 29 anys format a Portugal, i l'aragonès García, dos anys més jove que el seu soci i experimentat en la Vuelta amb tres participacions, galoparen per l'asfalt contra el seu destí. Arribaren a tenir un avantatge de 5.30 minuts en el km 95, però els equips dels esprintadors acabaren amb el seu somni.

Es va obrir el ball per a la victòria. Lampre i Milram van posar el grup en fila a 55 per hora, colors roses i blaus celestes al capdavant. L'italià Bettini (Quick Step) rondava entre gregaris per acomiadar-se de la Vuelta i del mallot de l'arc de Sant Martí al pòdium. Els homes de Petacchi van llançar bé el seu cap, però en aquesta ocasió Ale Jet no es va enlairar com sol fer-ho. Es va posar a la seva roda Petacchi, sempre hàbil en aquest tipus de maniobres, però cap no va poder reaccionar davant del canvi de ritme de Bennati. El seu motor va rugir a la ciutat toledana, tard perquè ho sentís el seleccionador italià. Quedarà sense el Mundial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.