algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

Espanya, obligada a sumar els tres punts

El conjunt de Luis Aragonés afronta davant Letònia la primera de les quatre finals que li queden

La selecció espanyola de futbol disputarà avui contra Letònia, a l'estadi Carlos Tartiere d'Oviedo (22.00/La Primera), la primera de les seves quatre finals per entrar en l'Europeu d'Àustria i Suïssa 2008, en un ambient marcat per l'empat a Islàndia, on l'equip entrenat per Luis Aragonés va tenir una gran oportunitat d'afavorir-se de l'empat de Suècia contra Dinamarca i de la derrota d'Irlanda del Nord a Letònia.El combinat espanyol, que va aterrar dilluns dematí a la capital del Principat d'Astúries procedent de Reikiavik, capital islandesa, té davant Letònia una ocasió de luxe per sumar tres punts que la catapultin en la classificació del seu grup i superar la fins ara sorprenent Irlanda del Nord.I és que si no es comptava a l'inici d'aquesta fase classificatòria amb els irlandesos, tampoc no se sospesava la possibilitat de veure una Espanya tan irregular, tant des del punt de vista de joc com de resultats: dues derrotes â"tot d'una davant Suècia i Irlanda del Nordâ" en vuit partits disputats; que avui, amb 16 punts, els mateixos que els nord-irlandesos, la deixarien eliminada de l'Eurocopa.

Dissabte passat, després de botar a la gespa de Laugardalsvöllur â"un estadi equivalent a un de Segona B a Espanyaâ" coneixent l'empat de Suècia amb Dinamarca i la derrota d'Irlanda del Nord contra Letònia, l'equip espanyol només va poder empatar en la recta final del xoc a Islàndia, gràcies a un gol d'Andrés Iniesta, la gran notícia per a Luis Aragonés. Hi haurà canvis, o almenys això es desprèn d'algunes declaracions del seleccionador i del que s'ha sabut en la prèvia del matx. El primer, obligatori, és el del retorn a l'eix del centre del camp d'Albelda, que substituirà Xabi Alonso, expulsat per vermella directa.

Amb el migcampista valencià com a referent â"tàctic i anímicâ", Aragonés respira més tranquil. La resta de rotacions serien més secundàries. El barcelonista Iniesta es postula com a fals interior dret de l'equip, en detriment de Joaquín, que continua sense prendre l'alternativa amb Espanya.A més, Joan Capdevila, lateral esquerre del Vila-real, podria suplir Mariano Pernía, que, després de l'expulsió d'Alonso dissabte passat, va ser el principal damnificat, i Cesc Fàbregas, el pulmó de l'Arsenal anglès i que per acumulació de targetes no va jugar a Islàndia, podria entrar en el doble pivot, en substitució de Xavi Hernández, un dels fixos del seleccionador.

Fins aquí noms i combinacions, però dins el camp Espanya no té marge d'errada. El seu primer escull, Letònia, és un conjunt menor, allunyat de l'elit europea i que mai no ha guanyat la selecció en els seus tres duels directes anteriors: 0-2 en el partit d'anada de la present fase de classificació, i 5-0 a Sevilla i 0-0 a Riga (ambdós el 1992) en la classificatòria per al Mundial dels EUA. Tot el que no sigui sumar els tres punts contra una selecció sense opcions de classificar-se serà un fracàs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.