algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

Nadal guanya però el seu estat físic alarma

El genoll esquerre el va tenir contra les cordes i hagué de sol·licitar l'assistència del massatgista

Rafael Nadal, segon favorit, va resoldre amb més problemes dels esperats la primera ronda de l'Obert dels Estats Units, quart i últim Grand Slam de la temporada, després de batre l'australià d'origen sud-africà Alun Jones, convidat de l'organització (7-5, 3-6, 6-4 i 6-1) encara que el seu estat físic va alertar d'un panorama complicat per al seu futur en el torneig. Davant d'un adversari sense cap pedigrí, amb tan sols tres aparicions en els Grand Slam, totes a l'Obert d'Austràlia i sempre gràcies a una «wild card» (invitació de l'organització) i mai més enllà de la primera ronda, Nadal va patir.

El tenista de Manacor no pogué ocultar les deficiències físiques derivades del seu genoll esquerre, envoltat per dos embenats, que van impedir al número dos del món moure's còmode per la pista principal del Centre Nacional de Tennis Billie Jean King de Nova York.Nadal va patir aquesta malaltia diumenge passat. En la sessió d'entrenament. Des de llavors mai ha entrenat amb comoditat. Fins i tot va arribar a plantejar-se la seva participació en el torneig.«Em sento millor que en els dies passats i esper poder entrenar en les pròximes hores. Només he pogut fer-ho durant tres hores per culpa del genoll», va dir encara sobre la pista.

Davant l'ímpetu de Jones, que es va veure davant d'una ocasió històrica als ulls del món del tennis, va sofrir des del principi. Va haver de remuntar un 4-1 ja en el primer parcial, que el va tirar endavant gràcies a la seva bravura i a la seva major qualitat. La situació es va repetir en el segon, que ja no va poder encarrilar.Va sol·licitar l'atenció del massatgista i va ser atès del genoll en dues ocasions. Carles Moyà, íntim amic de Nadal, no va voler explicar les causes. Però la seva frase va ser simptomàtica en preguntar-li si les dificultats del de manacor el sorprenien. Va dir que no, deixant entreveure que el seu company no estava bé.

Si la seva situació millora, en segona ronda es mesurarà amb el guanyador del xoc entre el serbi Janko Tipsarevic i el nord-americà Ryan Swetting. D'altra banda, Tommy Robredo també va passar a segona ronda després de desfer-se sense cap tipus de problema del nord-americà, numero 114 del rànquing ATP, Bobby Reynolds per 6-3, 7-6 i 6-1. El suís Stanislas Wawrinka es va imposar a Evgeny Korolev. El rus posà les coses difícils a Wawrinka que necessità cinc sets per emportar-se el matx per 4-6, 6-3, 4-6, 6-4 i 7-5. En el quadre femení, Justine Henin, també passà ronda.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.