algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Gay, nou rei de la velocitat

El nord-americà va guanyar el duel amb el jamaicà Asafa Powell, que quedà tercer

El nord-americà Tyson Gay va aconseguir ahir el triomf en la prova dels 100 metres del Mundial d'Atletisme d'Osaka (9.85), guanyant l'esperat duel al plusmarquista mundial, el jamaicà Asafa Powell, que només va poder aconseguir la medalla de bronze.

Powell, que té la plusmarca mundial (9.77), va entrar en tercera posició, darrere del corredro de les Bahames Derrick Atkins, que va donar la sorpresa ficant-se entre els dos favorits per aconseguir amb la plata i de passada batre el rècord nacional del seu país (9.91).

Gay, que va predir que el rècord mundial de Powell (9.77) podria caure en el Mundial d'Osaka, en va quedar a vuit centèsimes.
Tant Powell com Gay es mantenien invictes aquesta temporada, però no s'havien enfrontat entre ells enguany, encara que el nord-americà semblava en millor forma després d'haver marcat un registre de 9.84 per juny, del qual quedà a una centèsima a Osaka.

El nord-americà, que va aconseguir el seu primer or a Osaka, cerca tres títols en el Mundial japonès (200 metres i en el relleu 4 x 100 m). En la prova del doble hectòmetre és el favorit, amb un registre aquesta temporada de 19.62.

Powell, que va fer una bona sortida i es posà davant, va ser superat per Tyson Gay a partir dels 60 metres per conformar-se al final amb el bronze, a més de cedir la seva primera derrota de la temporada.

El velocista d'Arkansas va anar guanyant terreny al jamaicà, que es va ensorrar al final, per cedir la segona plaça a Atkins.
«He cridat d'alegria quan he creuat la meta. He entrenat molt la reacció i el progrés en el curs de la carrera. El meu tècnic m'hi ha ajudat molt. Em va dir que seria campió del món. Quan havia corregut 70 metres, he començat a reaccionar», va assenyalar Gay al final de la cursa.

«He començat en aquest moment a córrer com un boig i aleshores m'he adonat que podia tenir moltes possibilitats de guanyar la carrera», va indicar.

Gay s'ha passat la major part de la temporada sense el seu entrenador, Lance Brauman, que està empresonat per robatori i frau.
El nord-americà, que va aparèixer a l'escena internacional el 2006, succeeix el seu compatriota Justin Gatlin, que va fer el doblet 100-200 metres en el Mundial 2005 a Hèlsinki, però que va ser suspès per dopatge l'any passat.

Powell continua sense aconseguir cap títol internacional, destacant entre les seves conquestes l'or en els Jocs de la Commonwealth de l'any passat.

«He estat líder durant bona part de la prova, però he comès errors i he perdut la cursa», va afirmar Powell. «He sentit que (Gay) s'estava apropant, l'he sentit darrere i m'ha entrat una mica de por», indicà en un to clar de decepció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.