nubes dispersas
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
14°

El Porto aposta fort pel fitxatge de Nunes

El club portuguès medita pagar els 10 milions d'euros de la clàusula de rescissió del mallorquinista

77544
Nunes celebra un dels quatre gols que aconseguí la temporada passada llançant una besada a la graderia.

El defensa José Carlos de Araujo Nunes podria deixar de ser futbolita del Mallorca en les pròximes hores si prosperen les maniobres que ha iniciat el Porto per aconseguir els seus serveis. El conjunt portuguès, que després de la venda del central brasiler Pepe al Reial Madrid ha quedat coix en defensa, considera la possibilitat de cobrir el forat de la seva rereguarda amb el futbolista mallorquinista.

El club balear continua sense reconèixer cap oferta formal del Porto, ha declarat Nunes intransferible i es remet a la clàusula de rescissió del portuguès, que és de 10 milions d'euros, a l'hora de fixar un preu per al seu traspàs. Per la seva banda, Nunes, que assegura que és molt feliç a l'Illa, no veuria amb mals ulls, a 30 anys d'edat, fer un salt qualitatiu en la seva carrera professional i militar en un dels clubs capdavanters del seu país, que a més li brindaria l'oportunitat de disputar la Lliga de Campions aquesta temporada.

El Porto intentarà jugar amb aquest factor emocional a l'hora de convèncer el futbolista. Al club lusità se li acaba el temps per fitxar "el termini expira la mitjanit del 31 d'agost" i podria decidir-se a fer efectiva la clàusula de rescissió de Nunes. Una altra opció que té en compte la secretaria tècnica del Porto és la d'oferir-ne entre 4 i 5 milions d'euros més un futbolista amb qui compensar la baixa de Nunes. Aquest home seria el central portuguès Joao Paulo, de 26 anys, amb qui no compta el tècnic Jesualdo Ferreira. Joao Paulo només disputà 150 minuts de la temporada passada i el Porto el vol incloure com a moneda de canvi en l'operació. Aquesta darrera opció seria la que més seduiria el Mallorca, ja que li estalviaria la feina d'haver de pentinar el mercat a contra rellotge a la recerca d'un central. L'arribada de Joao Paulo, futbolista que ha estat amb anterioritat en l'agenda de la secretaria tècnica del Mallorca, juntament amb l'acabat de fitxar David Navarro, el pobler Ivan Ramis i el capità Sergio Ballesteros deixaria ben cobert el centre de la rereguarda vermellenca.

Per altra banda, si finalment es fes efectiva la clàusula de rescissió, el Mallorca no cobraria íntegrament els 10 milions, ja que poc més de 3 milions anirien a les arques de l'Sporting de Braga, equip de procedència de Nunes, en concepte de plusvàlua. El Mallorca va incloure aquesta clàusula quan va fer efectiu el fitxatge del central portuguès per 2'5 milions d'euros el desembre de la temporada 2005/06. Amb una hipotètica venda de Nunes, es desfaria una de les millors parelles de centrals que ha tingut el Mallorca des de la que formaren Marcelino i Siviero el 1998/99, gràcies, en gran part, a la qual el porter Carlos Roa conquerí el trofeu Zamora com a porter menys batut. El central portuguès i Ballesteros foren titulars indiscutibles per a Gregorio Manzano la temporada passada i es destaparen com una parella sòlida i compenetrada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.