algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Antoni Colom: «Malgrat la retirada he fet un bon paper»

El ciclista fa balanç del Tour de França i analitza els escàndols que han esquitat la ronda gal·la

El corredor bunyolí de l'equip ciclista Astana, Antoni Colom, ha acabat la temporada amb un bon balanç. Tot i la retirada obligada de la passada edició del Tour de França, a causa de de l'expulsió d'un company seu, el ciclista es mostra content i molt orgullós de la seva feina.

"Quin balanç faríeu del Tour de França?
"Sincerament, pens que ha estat un Tour molt bo per a mi i per al ciclisme. Estic realment content, és més, estic molt satisfet d'haver fet una bona feina, tenint en compte que era la meva primera volta després de tres anys. Tot i la retirada forçosa, vaig aconseguir fer un bon paper en l'etapa catorzena.

"Què opinau del triomf d'Alberto Contador?
"Ha lluitat molt per arribar allà on és i s'ho mereix. És el futur del ciclisme, però no des d'ara sinó de fa molt de temps. Té per endavant una carrera esportiva molt bona, i segurament serà la il·lusió del ciclisme espanyol i alhora serà la imatge de molts de joves. Jo tan sols li desig el millor i que aconsegueixi tots els seus somnis.

"Teniu previst anar a la pròxima edició del Tour?
"És massa prest encara per contestar aquesta pregunta. Com enguany, la il·lusió hi és, per descomptat. Més endavant es veurà què faré l'any que ve. Ara per ara, no descart res, ja que enguany m'he sorprès del meu estat físic, de manera que el temps ho dirà.

"Què diríeu a aquells pessimistes que auguren el final del ciclisme?
"Per començar, que no han de ser tan pessimistes, no hi ha motius per ser-ho. Pens que els mitjans de comunicació tenen bastant de responsabilitat en aquest tema, ja que haurien de parlar de ciclisme, que és un dels esports més durs i sacrificats que hi ha en el panorama d'elit, en lloc de donar tanta importància als temes secundaris, com és el dopatge. El ciclisme és molt sacrificat i hi ha de pesar més l'esforç que no allò que l'envolta.

"Quin és el pròxim objectiu per assolir que té Antoni Colom?
"Ara per ara, s'ha acabat la meva temporada. El Tour ha estat el tancament d'un any bo. Dissabte correré a la clàssica de Sant Sebastià, però aquesta vegada sense pressions. Vaig començar la temporada amb la Volta a Mallorca, després a Algarve, més tard a Euskadi i finalment en el Tour de França.

"Quina és la situació actual de l'equip ciclista Astana?
"La situació de l'equip és bona. Els diferents corredors ens entrenam per tot el món, sense cap classe de crisi. Vinokourov ha estat el sancionat i nosaltres, la resta de ciclistes de l'equip, no hi tenim res a veure.

"D'aquesta manera, el dopatge de Vinokourov no ha passat factura a l'equip, no és així?
"No, no n'hi ha passada. de cap manera. Ell serà castigat per l'equip si de veres és així, però Astana continua en la seva línia i tots els altres que en formam part ens continuam entrenant amb la mateixa il·lusió i ganes amb les quals començàrem a preparar el Tour de França.

"Què pensau de la polèmica sorgida entorn de Rasmussen, pel fet d'haver estat desqualificat sense proves?
"El tema de Rasmussen és un tema intern del seu l'equip. Crida la atenció que hagi estat sancionat sense proves, però en el moment que digué que ell era a Mèxic amb la seva dona i realment fou descobert entrenant-se a Itàlia, és sospitós i m'imagín que l'organització no ho passà per alt.

Antoni Colom continua els seus entrenaments habituals i es prepara per a la clàssica de Sant Sebastià, dissabte, en la qual també participarà el seu company i amic Joan Horrach. Després d'aquesta darrera prova, el ciclista mallorquí gaudirà d'unes merescudes vacances.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.