algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El Palma Arena ja presumeix de marcador

El lluminós fa set metres de diàmetre, pesa vuit tones i en tres dies estarà totalment operatiu

J.A.PEÑA. Palma.
El Palma Arena ja té marcador. La fase final de la seva instal·lació es dugué a terme ahir dematí, quan una grua elevà el lluminós i el col·locà en el seu lloc. El cost total d'aquest projecte ha estat d'1.900.000 euros. L'enginyer que ha dirigit les obres d'instal·lació ha estat Sebastià Rotger.

Així, es posa el punt i final a les obres que durant un mes s'han realitzat al velòdrom per instal·lar el marcador més gran del continent europeu.

El marcador que ja llueix el Palma Arena té una mida de 7 metres de diàmetre, amb una extensió total de 70 metres quadrats i un pes de vuit tones. Amb aquestes mides, el velòdrom de Palma ja té en el seu interior «el marcador amb la tecnologia més avançada d'Europa», segons informà Rotger.

«El lluminós es controla des d'una sala equipada amb dotze ordinadors. A més, compta amb un espai publicitari a la part superior. Les cares que el componen podran fer servir-se tant per repeticions, com per la seva funció original, que és la de vídeo marcador», declarà l'enginyer.

La gran instal·lació «es podrà fer servir per a diferents esports, tant per partits de voleibol com per encontres de bàsquet, ja que es pot ajustar la seva altura depenent de quines siguin les prestacions demanades per les respectives federacions de l'esport que es dugui a terme», declarà l'enginyer.

«Ara per ara, és dels pocs que té una forma totalment circular i emula així la forma d'un pinyó de bicicleta», assegurà Rotger.
El lluminós, que ha estat fabricat a Badalona, va ser muntat i acoblat a la mateixa ciutat per l'empresa Adecco. El pes total del marcador havia de ser dotze tones, però el projecte es va reformar per reduir el pes a vuit tones.

«Existien altres ofertes més cares i que no oferien tanta tecnologia avançada com aquest. L'elecció ha estat encertada», declarà l'enginyer en relació al projecte escollit.

«Ara s'ha de procedir a ajustar les cares del monitor. En tres o quatre dies aquesta fase ja estarà finalitzada i es podrà fer servir quan es necessiti», sentencià Rotger.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.