cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
22°

Vinokourov ressucita i s'emporta la crono

Valverde i Mayo es van enfonsar, mentre que Contador realitza una magnífica etapa acabant setè

El kazakhstanès Alexandre Vinokourov, de l'Astana, va tornar a demostrar la seva condició de gran favorit amb una enorme exhibició en la contra rellotge d'Albi, en la qual Alberto Contador (Discovery) va ser el primer espanyol i es va col·locar tercer de la general, mentre que Alejandro Valverde i Iban Mayo perderen més de sis minuts i s'enfonsaren. Així, han desaparegut d'entre els deu primers.

El favorit a Londres, l'ídol kazakhstanès dels genolls destrossats, no havia sucumbit, només estava ferit. Ho demostrà de manera portentosa imposant-se en la cronometrada de 54 quilòmetres, en la qual invertí 1h.06:34 a una mitjana de 48'7 kms/hora, i ha pujat deu llocs en la general.

L'australià Cadel Evans (Predictor) va ser segon a 1.14, i tercer Kloden (Astana) a 1:39. El cap de l'Astana ja és el novè de la general a 5:10 del danès Rasmussen, que guardà el mallot groc després de perdre «només» 2:55.

Alberto Contador (Discovery) va salvar l'actuació espanyola, perquè la desfeta va ser potent. L'escalador madrileny, magnífic, quedà setè a 2:18 de Vinokourov, amb la qual cosa accedí al tercer lloc de la general i il·luminà l'esperança en el llarg camí cap a París. Serà el far que il·lumini l'entrada als Pirineus, on s'acosten grans batalles.

Alejandro Valverde va mostrar la seva pitjor cara. El murcià va fer una cursa decebedora. Fins i tot va ser doblat per Rasmussen, no precisament un especialista. Va perdre a la meta 6:08 minuts, quatre segons més que Iban Mayo. «Sabia que perdria una quantitat important de temps. He fet el que he pogut i ja està», afirmà dir el cap de files del Caisse D'Epargne, afectat per un daltabaix que l'ha estimbat del segon a l'onzè lloc de la general. I Mayo igual, però un lloc darrere.

No tot va ser negatiu per al grup espanyol. Mikel Astarloza (Euskaltel) va ser desè a 2:42 i és desè en la general a 5.07, Juanma Gárate (Lampre) i Juanjo Cobo acabaren 15è i 16è respectivament, Pereiro el 19è a 3:23 i Sastre perdé 4:01, però aguantà en el setè lloc de la llista de principals a 4:45 del primer.

Rasmussen va aguantar el mallot groc, la vigília del primer acte pirinenc. L'escalador danès va resistir i va defensar amb ungles i dents el jersei daurat. Ara té com a rivals Cadel Evans, a 1 minut i Contador, la perla del ciclisme espanyol, el guanyador de la París-Niça, a 2:31. L'Astana, a més de la reacció de Vinokourov, celebra la quarta plaça de Kloden a 2:34 i la sisena de Kashexhkin a 4:23.

El Tour ha cobrat molta emoció camí de la muntanya, amb una classificació on tot està per decidir. La contra rellotge d'Albi, la ciutat natal del pintor Toulouse Lautrec, va tenir molta repercussió i va marcar diferències, com s'esperava, i va aportar a més una valenta reacció de Vinokourov des del mateixa línia de sortida.

Vinokourov sap que aquesta pot ser la darrera oportunitat d'aconseguir el Tour. Haurem d'esperar les jornades dels Pirineus.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.