cielo claro
  • Màx: 20.67°
  • Mín: 13.08°
20°

El «Caixa Galicia» comença fort

Ni el «Bribón» ni «l'Aifos» han començat la regata amb tan bon peu

El vaixell Caixa Galicia (MRCY Baiona), patronejat pel corunyès Roberto Bermúdez de Castro, lidera en solitari la tretzena edició de la Regata Breitling-Illes Balears al terme de la primera jornada, en la qual va aconseguir la victòria a dues de les tres mànigues disputades.

La prova, segona del Circuit Breitling MedCup 2007, ha reunit en aigües del Port de Portals a la flota de Transpac 52 al complet, destacant la presència del Rei Juan Carles en el Bribón (RCN Barcelona), actual líder del circuit, tot i que ha marcat el 14è lloc a la general. El Príncep Felip en l'Aifos de l'Armada Espanyola s'ha situat 21è.

El vent del sud-oest dominant a la badia de Palma no va bufar amb la seva força habitual en la jornada. Aquesta situació va provocar una gran feina de maniobra en totes les unitats, igualtant la davantera de la flota.

A la primera màniga del dia, el Bigamist VI portuguès d'Alfonso Domingos va manar inicialment després d'una sortida igualada en què el Balearia va incórrer a fora de línia.

Posteriorment el Bribón i el Bigamist VI es penalitzaven al pas de boia i el Caixa Galicia, amb una tàctica magistral es col·locava líder i només el Patches irlandès podia seguir a la seva estela. L'embarcació gallega vencia amb 1'25'' d'avantatge sobre el Patches.

La segona màniga va ser un autèntic pols entre el Caixa Galicia i l'Artemis suec al comandament del neozelandès Russell Coutts. El Caixa va efectuar una bona sortida i des del costat esquerre del camp de regates es va posar per davant dels seus rivals.

L'Artemis va llançar un fort atac i fins i tot en una de les virades amb espinàquer va copejar a la proa al vaixell de Roberto Bermúdez i li va obrir una escletxa a la proa i li féu perdre temps.

A l'última màniga del dia, el CAM (RCR Alacant), al comandament de Fernando León, es col·locava líder poc després de la sortida aprofitant un canvi de direcció del vent. La reacció dels rivals no es va fer esperar.

El Valle Romano de Peter de Ridder es va col·locar a la seva estela i va arribar a col·locar-se tercer a la classificació general.
Per avui hi ha previstes unes altres tres mànigues sobrevent-sotavent amb un recorregut de 7 a 8 milles nàutiques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.