algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Boonen torna a somriure a costa de Freire

El velocista belga es va imposar en l'esprint final a l'espanyol, que ja va ser segon en l'etapa de dijous

El belga Tom Boonen, del Quick Step, va posar fi a una sequera de dos anys en el Tour de França, després de guanyar per davant de l'espanyol Óscar Freire la sisena etapa disputada ahir entre Semur en Auxois i Bourg en Bresse, en la qual el suís Fabian Cancellara va confirmar que es presentarà de groc als Alps, i en la qual els favorits gaudiren d'un dia tranquil.

Boonen, el gegant belga que va quedar amb la mel als llavis a Gant davant del seu company i amic Gert Steegmans, va recuperar el seu millor nivell, i per tant un somriure que li faltava en el Tour, on ja suma cinc victòries, la darrera de les quals havia estat el 2005 a la ciutat de Tours, un any màgic, ja que a Madrid es proclamà campió mundial.

Boonen va superar «en un esprint estret i perillós» Freire, una altra vegada segon i de nou entre els més grans, però sense corona. La tercera plaça va ser per a l'alemany Erik Zabel, amb el mateix temps que el vencedor, és a dir, 5 h 20.59, a una mitjana de 37'29 per hora, cosa que indica que la pressa no va ser el denominador comú de l'etapa prèvia als Alps.

El doble vencedor de la Volta a Flandes (2005 i 2006) i de la París-Roubaix (2005), guanyà sense poder efectuar el canvi a la seva bicicleta per un frec amb un rival a la roda, quan faltava un quilòmetre i mig per a la meta. Se sobreposà a aquest contratemps i aconseguí l'èxit número 66 des del seu debut professional, el 2002.

En la general no hi va haver canvis i Cancellara (CSC), campió del món corntra rellotge, va firmar la seva primera setmana de groc. Avui, als Alps, s'acomiadarà del preuat jersei, però amb l'objectiu ben acomplert. Segon es va mantenir, amb fissura de còccix inclosa, l'alemany Andreas Kloden (Astana), a 33 segons i tercer l'italià Filippo Pozzato (Liquigas) a 35.

Així es va tancar un dia d'abundant crema solar i relaxat per als ferits, per al líder i per als favorits, que a partir d'ara hauran de sortir a escena.

Quan el gran grup encara no havia acabat les salutacions matinals de rigor, el britànic Bradley Wiggins (Cofidis), campió olímpic i mundial de persecució, va sortir disparat com si corregués als seus velòdroms de glòria. El grup el va acomiadar amb un somriure davall el tòrrid sol de la regió veïna dels Alps. L'anglès, decebut en el pròleg de Londres de no haver estat profeta a la seva terra, tenia un avantatge de 17.30 minuts en el km 57.

L'escapada acabà quan els homes del líder Cancellara i de l'espanyol Carlos Sastre s'animaren al costat dels del Quick Step de Tom Boonen per pedalar amb ganes, mentre que els corredors de l'Astana duien els tocats Vinokourov i Kloden «en butaca», aïllats de possibles perills.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.