nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.37°
11°

Sevilla i Getafe es juguen la Copa

Els dos equips volen posar la cirereta a una temporada excel·lent

Sevilla i Getafe, després de firmar respectives temporades excepcionals, s'enfrontaran avui (22.00) a la final de la Copa del Rei a la recerca del darrer títol de la temporada, que per a l'equip andalús seria el quart en aquest torneig i per al madrileny el primer de la seva història.

El conjunt que entrena Juande Ramos s'ha presentat a Madrid amb el propòsit de posar el colofó a una temporada que ja és considerada com la millor de la història del club, atès que l'exercici actual ha deixat els títols de la Supercopa europea i la revalidació de la Copa de la UEFA.

A més, el Sevilla s'ha classificat tercer en una Lliga en què va tenir opcions matemàtiques de vèncer fins a la darrera jornada. Feia 37 anys que no acabava el torneig de la regularitat en un lloc tan alt.

El brasiler Adriano Correia no s'ha recuperat a temps d'una lesió muscular i és l'única baixa del Sevilla per a la final de Copa, si bé l'extrem esquerre es va desplaçar ahir dematí a Madrid amb la resta de la plantilla sevillista. L'únic dubte en una alineació absolutament perfilada és la ubicació que tendran en defensa Ivica Dragutinovic i el francès Julien Escudé, intercanviables en els llocs de lateral esquerre i defensa central.

El Sevilla pretén en aquesta final guanyar el seu quart títol de Copa, que seria el primer sota la denominació de Copa del Rei.
Per al Getafe serà la seva primera gran cita amb la història, ja que des que es va fundar, el 1976, el conjunt entrenat ara per Bernd Schuster mai no ha disputat un partit tan important.

Ningú no podia imaginar fa cinc anys, quan el conjunt madrileny es trobava a Segona Divisió B, que en tan poc temps ascendiria a Primera, jugaria una final de la Copa del Rei i passejaria el nom de la ciutat per tot el continent europeu. El camí no ha estat fàcil. Els tres anys a la categoria d'or del futbol espanyol han estat marcats per la fugida de molts jugadors. A l'inici de cada campanya, una mitjana de deu futbolistes nous arribaven al club. Malgrat aquesta dificultat, el Getafe sempre ha conclòs amb solvència i sense problemes les seves campanyes a Primera Divisió.

Tots els jugadors es posaran a les ordres de Schuster, un dels artífexs de l'èxit, amb l'excepció del porter Roberto «Pato» Abondanzieri, concentrat amb la seva selecció per jugar la Copa Amèrica. És dubte l'uruguià Juan Albín, lesionat al peu dret. L'alemany tendrà molt difícil escollir els 16 jugadors que seran presents al Santiago Bernabéu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.