algo de nubes
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.63°

Glòria o derrota

Rafel Nadal i Roger Federer s'enfronten a partir de les 15.00 hores per aconseguir la preuada victòria en una repetició de l'enfrontament de la final de l'any 2006

El mallorquí Rafel Nadal i el suís Roger Federer lluiten avui, a partir de les 15.00 per guanyar el títol de Roland Garros i en ambdós casos per evitar una derrota que per qualsevol dels dos seria més que dolorosa. En aquest dotzè enfrontament, fins ara amb avantatge de 7-4 per Nadal, és el de Manacor el que més té a guanyar. Un nou triomf a París el faria ingressar al grup de sis jugadors que en la història d'aquest torneig l'han guanyat en tres o més ocasions: Bjorn Borg (sis cops), Henri Cochet (quatre), René Lacoste (tres), Mats Wilander (tres), Ivan Lendl (tres) i Gustavo Kuerten (tres). Precisament, quan fa deu anys del primer títol aconseguit per Kuerten després de derrotar el català Sergi Bruguera, Nadal igualaria el brasiler. Però no és això el que persegueix el campió de mancorí, sinó emular Borg, que en aquella segona etapa de glòria de 1978 a 1981 fou el rei de París durant quatre anys seguits.

La marca del jugador suec és tota una llegenda i encara que ell mateix ha augurat que Nadal pot superar-la, Federer sembla disposat a complicar al màxim el que seria el catorzè títol de jugadors de l'Estat en individuals. Nadal arriba al rebedor de l'olimp francès amb els seus millors números. S'ha convertit en el primer jugador de la història a guanyar tes anys seguits a Montecarlo, Barcelona, Roma, a més d'arribar a la final d'Hamburg aquest cop. Ha sumat 25 victòries en terra, per només una derrota, la que va servir a Federer per tallar la seva històrica ratxa de 81 victòries a terra, a la final del torneig hamburguès. Amb el major nombre de punts ATP a la seva carrera, 5.225, amb menys jocs perduts (51) a les seves tres participacions a París, el líder de la carrera de campions, amb 675 punts, sent ja el jugador de l'Estat amb el major nombre de triomfs seguits a París, 20, Nadal s'ha col·locat a la final sense cedir ni un sol set, invertint 13 hores i 24 minuts, 49 minuts més que Federer.

Fa 27 anys, des de Borg el 1980, que un jugador no guanya Roland Garros sense perdre un sol set. El suec també va guanyar el torneig de forma immaculada el 1978, igual que el romanès Ilie Nastase, el 1973. A això també aspira l'esquerrà mallorquí. Roger Federer sí que n'ha cedit un de set, contra l'olotí Tommy Robredo a quarts, i va estar en perill divendres contra el rus Nikolay Davydenko. El seu gran drama és que Rafel Nadal és l'únic rival que ha aconseguit batre'l a una final de Grand Slam, de les que n'ha guanyades 10, i el buit de la seva vitrina que espera la Copa dels Mosqueters encara continua esperant, per cupa del de Manacor. Desitjam que continuï buit un any més.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.