algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Rafel Nadal, ja amb 21 anys, s'enfronta avui a Lleyton Hewitt per cercar els quarts de final del torneig

Rafel Nadal no perd de vista Roger Federer ni en els entrenaments, i ahir, mentre preparava el duel contra l'australià Lleyton Hewitt de vuitens de final, mirava de reüll com anava el marcador del suís davant el rus Mijail Youznhy. Els fets transcorregueren a la pista 13 de les instal·lacions de Roland Garros. Allà el de Manacor s'entrenava amb el júnior portuguès Gastao Elias, el mateix «sparring» que Federer utilitzà com a preparació en el passat Màsters Sèries de Montecarlo.

A la pista Toni Nadal es preocupava que el seu deixable fos cada vegada més agressiu amb la restada, circumstància que li quedà clara després del seu enfrontament davant Albert Montañés. De sobte, gairebé al final de la sessió d'entrenament, dues «convidades especials» entraren a la pista, l'aragonesa Conchita Martínez i la doblista eslovaca Janette Husarova, «llogateres» de la pista després de Nadal. A la sortida, mentre el vigent campió signava autògrafs, Toni Nadal comentava que «davant Montañés millorà en intensitat de joc però no acabà de jugar bé». El tècnic reconegué que «encara manca frescor al tennis de Rafel, però crec que estam en el bon camí». L'oncle del número 2 mundial comentà, quant a l'entrenament previ al duel davant Hewitt, que «avui hem entrenat bastant bé i tenim confiança en la victòria». Les instruccions de l'entrenador de Rafel Nadal són clares: «Rafel només s'ha de preocupar del seu joc, ha d'imprimir el seu ritme amb cops liftats, amb força, i evitar carregar el seu joc sobre el revés, que és allò que va succeir a Hamburg». Toni Nadal assegurà que «de mica en mica Rafel es troba cada vegada millor. Els primers partits d'un Grand Slam sempre són complicats perquè li costa agafar la forma i això és molt important per a un tennista de les seves característiques».

El partit davant Hewitt, que es disputarà a la pista central després del duel que comença a les 12 hores entre Verdasco i Djokovic, és una repetició de l'any passat, en què s'enfrontaren en la mateixa ronda i el mallorquí s'imposà per 6-2, 5-7, 6-4 i 6-2. El tennista d'Adelaida té un balanç favorable de Nadal de 4-2, però el manacorí l'ha vençut en els dos darrers enfrontaments, l'últim a Hamburg. Per a l'australià allò pitjor de Nadal és que «és un jugador que no diu mai: estic mort» i reconeix que admira «l'actitud» de Nadal, un tennista que considera «cada partit com una batalla». I deixà clar que «a terra Nadal ha demostrat que és el millor del món però que ha millorat molt en totes les superfícies».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.