algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Espanya confia en els gols de Villa a Riga

Sense Torres ni Morientes, el tècnic confia en el joc per les bandes davant una Letònia en crisi

60422
Aragonés afronta el duel davant Letònia amb optimisme.

La selecció espanyola s'encomana als gols de l'asturià David Villa per aconseguir avui a l'estadi Skonto de Riga una victòria obligatòria davant Letònia, on l'espera una selecció en crisi a la qual retorna Aleksandr Starkovs, el tècnic que la va dur a l'anterior Eurocopa, com una solució d'urgència. Sense Fernando Torres, que va caure lesionat en el primer entrenament de la selecció, ni Fernando Morientes, que no es recuperà a temps per ser convocat, serà Villa, el màxim golejador espanyol de la Lliga, l'encarregat de materialitzar els gols. Aragonés torna a confiar en el joc per les bandes davant un rival que no estarà l'any que ve a Àustria-Suïssa, però que pot evitar la presència d'algun dels favorits del grup.

Per això, ha rehabilitat Joaquín, que retorna a la selecció després de criticar el tècnic i ocuparà la banda dreta, i entrega l'altra banda a David Silva, sempre que el migcampista del València es recuperi de la sobrecàrrega als isquiotibials que li impedí entrenar-se amb normalitat aquesta setmana. Per a l'atac, el tècnic aposta per Andrés Iniesta com a mitja punta, tant per la seva capacitat per fer la darrera passada a Villa, com per la seva habilitat per sorprendre des de mitjan distància. Iniesta ha agafat en els darrers partits el paper d'home decisiu en un equip que comença a aixecar-se després d'un penós inici de la fase de classificació europea. El seu gran gol a Manchester, en l'amistós contra Anglaterra, i el gol que donà la victòria davant Islàndia, a Mallorca, han contribuït perquè la selecció espanyola afronti la recta final de la temporada amb l'ànim tranquil i han reforçat el paper del barcelonista dins el grup de jugadors.

En el cas que Silva tengui problemes musculars, Iniesta caurà a la banda esquerra i el jugador de l'Osasuna Roberto Soldado tendria l'oportunitat de debutar a la selecció absoluta com a acompanyant de Villa. A Riga, espera a Espanya una selecció que no té res a perdre, perquè s'ho ha deixat tot pel camí. Avergonyida per Liechtenstein, que la derrotà (1-0) en el darrer partit, engegà de la banqueta Jurijs Andrejevs i va fer possible el retorn d'Aleksandr Starkovs, l'home que aconseguí la proesa de classificar l'equip per a l'Eurocopa de Portugal. És Starkovs, elegit el millor jugador dels 101 anys d'història del futbol letó, autor de 110 gols en 303 partits de la Lliga soviètica i, com a entrenador, guanyador d'11 títols de la Lliga letona amb l'Skonto, la gran esperança d'una selecció en crisi. Han perdut força les seves estrelles, que en la majoria de casos superen la trentena. És el que succeeix amb el davanter Marian Pahars, que després de jugar en el Southampton anglès s'ha refugiat a la Lliga xipriota, o amb el defensa Igors Stepanovs i el davanter Maris Verpakovskis, que ha jugat aquesta temporada al Getafe. Així, en l'actualitat la gran estrella és el porter Aleksandr Kolinko.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.