algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Nadal fulmina Cañas

El manacorí eleva amb el triomf d'ahir el seu rècord a 72 victòries consecutives

91814
Rafel Nadal derrotà Cañas en dos sets. | REUTERS.

El manacorí Rafel Nadal no va fallar ahir en la final de l'Open Seat 55è Torneig Comte de Godó i es va adjudicar el títol en el torneig barcelonès per tercer any consecutiu, en imposar-se a l'argentí Guillermo Cañas per 6-3 i 6-4 en una hora i 40 minuts. Nadal eleva així a 72 les victòries seguides del seu històric rècord en terra batuda i es converteix en el primer espanyol i segon jugador mundial (després del suec Mats Wilander) que venç en tres edicions seguides del Godó.

Nadal, número 2 del món, va mantenir a Barcelona la seva extraordinària trajectòria en les finals que ha jugat i ja acumula 20 títols del circuit ATP en 23 finals disputades durant la seva carrera. Aquesta setmana, a més, ha aconseguit situar-se per primera vegada com a número 1 de tota la temporada, desbancant Roger Federer, com a líder momentani de la Cursa de Campions.

A la final d'ahir, disputada pels dos únics jugadors que han guanyat Federer enguany, Nadal es trobà un rival molt similar a ell, per la seva fortalesa física i capacitat de resposta. Cañas va estar a un gran nivell, suficient tal vegada per poder vèncer qualsevol altre jugador del circuit, però no Nadal, imparable quan imposa el seu ritme vertiginós.

El d'ahir va ser el partit més exigent per al mallorquí, un continu intercanvi de cops duríssims des del fons de la pista. Com a la semifinal contra Ferrer, Nadal va sofrir per adjudicar-se el primer set. Només va poder-lo inclinar al seu favor en el sisè joc, en què se situà amb un 4-2 en el qual va poder aprofitar la seva primera bolla de break. Sentencià a la primera pilota de set de què va disposar.

En el segon set, a diferència dels anteriors partits jugats al Godó, que varen ser més fàcils per a ell, a Nadal li va tornar a costar imposar-se. El partit va caure del seu costat quan va fer un break a Cañas en el setè joc (4-3). L'argentí, actual número 27 del món, va salvar després una pilota de partit i va conduir el duel fins al 5-4. Es va acomiadar del partit sense haver pogut fer cap break a Nadal, però en tot moment va lluitar per la victòria.

El jugador mallorquí va disposar de tres pilotes de partit per guanyar el matx i el títol, però va haver de recórrer fins a la tercera per aconseguir-ho. Per ell, aquest Godó suposa el seu tercer títol de l'any, després d'haver assolit el Màsters Sèries de Montecarlo i el també Màsters d'Indian Wells. Manté el repte de guanyar també per tercer any consecutiu el Màsters de Roma i el Grand Slam de Roland Garros.

La seva imbatibilitat en terra batuda s'ha mantingut a Barcelona, on ha arribat fins al partit 72, i ja fa dos torneigs que no cedeix cap set.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.