nubes dispersas
  • Màx: 17.54°
  • Mín: 8.69°
16°

Els «comptes de la vella» són favorables

El Mallorca se salvarà si signa els números aconseguits en la recta final de la primera volta

65842
El Reial Mallorca té la permanència molt a prop.
El Mallorca inicia aquest diumenge davant el Nàstic de Tarragona una recta final de campionat carregada de compromisos difícils i amb set punts de diferència sobre la zona de descens. Utilitzant una metàfora ciclista per definir el calendari que resta al conjunt vermellenc, diríem que d'aquí a final de curs els homes de Gregorio Manzano han de superar un port de categoria especial. Com a visitant, el Mallorca encara ha d'anar als estadis de Balaídos, El Sardinero, San Mamés i el Santiago Bernabéu per veure's les cares amb el Celta, el Racing de Santander, l'Athletic de Bilbao i el Reial Madrid respectivament, mentre que per l'Ono Estadi encara han de desfilar el Nàstic, l'Osasuna, el València i el Sevilla.

En la primera volta, el Mallorca va conquerir un total de set punts en aquests vuit partits, que sumats ara amb els 36 que ja té donen un total de 43. Si tenim en compte els números de Manzano, que va calcular la salvació entre els 40 i els 42 punts, el Mallorca se salvarà. Si repetíssim aquest mateix raonament amb la resta d'equips implicats en la lluita per la permanència, tal com il·lustram amb el gràfic, veim que el destí reserva el descens a Segona al Celta, a la Reial Societat i al Nàstic de Tarragona. Però això no deixa de ser una hipòtesi i d'aquí a final de temporada pot passar qualsevol cosa.

A priori, els compromisos més assequibles per al Mallorca són les dues pròximes visites a Son Moix del Nàstic, coer, i de l'Osasuna, que comparteix la mateixa puntuació que els balears. Són sis punts vitals per tal de garantir l'onzena temporada consecutiva del Mallorca a Primera Divisió. El joc exhibit en les darreres jornades i la fortalesa mostrada a casa en la segona volta conviden a l'optimisme.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.