cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.07°

Comença l'espectacle ciclista a Maria

Un total de 165 corredors, repartits en un total 26 esquadres, sortiran en la ronda illenca

Avui arrenca a Maria de la Salut, a les 12.20 hores, la primera etapa del LXII Cinturó Ciclista Internacional a Mallorca, organitzat per UniSport Consulting, amb la participació d'un total de 26 esquadres de les categories UCI-Continental i Sub-23, amb un total de 165 corredors. Enguany, la prova no compta amb cap prova contra rellotge, i reemplaça aquesta primera jornada en el Pla de Mallorca la tradicional etapa en la Platja de Palma. L'Ajuntament de Maria de la Salut, amb un exciclista com a batle, Antoni Mulet, vol retre homenatge a LLorenç Seguí Artigues, una jove promesa que va morir en un accident de trànsit.

Demà, la segona etapa, amb sortida i arribada en el Port de Pollença, amb el coll de Sóller i puig Major, el darrer a més de 43 quilòmetres de la meta. El divendres, una altra etapa per a rodadors i esprínters, amb sortida i arribada a Santa Margalida. El dissabte, Inca-Inca, pujant dos pics el coll de sa Batalla, la segona vegada a 53 quilòmetres de l'arribada. En la darrera jornada, el diumenge, Palma-Castell de Bellver, s'ha de pujar cinc cops el coll de sa Creu i la meta està instal·lada davant el castell de Bellver, un pujada que pot sententicar definitivament el Cinturó. De les 26 esquadres 10 tenen la categoria UCI-Continental, entre aquestes, els conjunts espanyols, el Grupo Nicolás Mateos, amb el medallista mundial de pista, Sergi Escoba, el Viña Magna-Cropu, amb el campió estatal contra rellotge sub-23, Jesús Tendero, i l'Extremadura Spiuk.

Els altres són els alemanys Sparkasse, Team Lamonta i Notebooksbilliger.de, a més de l'holandès Van Vliet-EBH Advocaten, i el belga Sean Kelly Team. També sortirà la selecció nacional alemanya de pista, amb el medallista de plata del Palma Arena, Robert Bartko i Guido Fulst. En total, hi haurà 10 equips teutons en aquesta ronda. Entre els altres equips cal ressaltar al Nesset CK Elite, de Noruega, el CAC Castelsarrasin, de França, i l'ASC Dukla Praga, de la República Txeca. allorca serà representada per tres formacions, Bicicletes Caldentey, Palo Túnel i el conjunt de Son Servera Sánchez Pareja, en el qual debutarà com a director tècnic el profesional Toni Tauler que, probablement, continuarà en actiu, amb l'equip de pista balear. Entre els 41 guanyadors de la volta mallorquina només un corredor illenc, Toni Cerdà, exseleccionador nacional de pista, ara ja retirat. Tindrem enguany un altre guanyador?

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.