cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Michael Phelps iguala els 7 ors de Mark Spitz i entra en la llegenda

El nord-americà s'imposà ahir en la final dels 400 metres estils

El nedador nord-americà Michael Phelps igualà la proesa del seu compatriota Mark Spitz en conquerir la seva setena medalla d'or, amb rècord del món inclòs, en els 400 metres estils en els Mundials de natació de Melbourne (Austràlia). En la jornada la també nord-americana Katie Hoff superà la plusmarca en la mateixa prova femenina i aturà el crono en un temps de 4.32.89.

El nord-americà tornà a fer gala del seu extraordinari estat de forma després de conquerir un nou or amb rècord del món, ja que es tracta de la cinquena plusmarca mundial que bat en una final a la piscina 'aussie'.

El de Baltimore aturà el cronòmetre en 4.06.22 i rebaixà en més de dos segons la seva anterior plusmarca (4:08.26) aconseguida en els Jocs Olímpics d'Atenes en el 2004.

Phelps acabà amb els ors en 4x100 lliures, 4x200 lliures, 200 lliures, 200 papallona, 200 estils, 100 papallona i 400 estils, i és l'únic nedador en la història que ha igualat els set ors d'Spitz a Munic 72, encara que el seu predecessor els conquerí en uns Jocs Olímpics.

A més, el nord-americà superà les sis medalles daurades de l'australià Ian Thorpe, retirat el passat mes de novembre, en els Mundials de Fukuoka en el 2001. Phelps, que tot just guanyar se n'anà a la graderia a abraçar la seva mare, sumà la seva dinovena medalla mundialista (16 ors i 3 plates).

Malgrat tot, l'extraordinari nedador s'acomiadarà de la cita 'aussie' amb el regust agredolç de l'eliminació del seu equip en les eliminatòries dels 4x100 estils, disciplina en la qual hauria lluitat per un vuitè or.

Per altra banda, l'australiana Lisbeth Lenton acaparà el protagonisme en la competició femenina, en detriment de la francesa Laure Manaudou, ja que ahir sumà la seva cinquena medalla d'or en els Mundials.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.