algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El club dels tramposos

Ullrich, Basso, Beloki o Mancebo, entre d'altres, són alguns dels ciclistes que presumptament feren ús dels serveis d'Eufemiano Fuetes

Els noms dels ciclistes Jan Ullrich, Iván Basso, Joseba Beloki, Roberto Heras, Tayler Hamilton, Santiago Botero, Quique Gutiérrez, Santi Pérez i Francisco Mancebo, entre d'altres, figuren en el sumari de la denominada operació Port contra el dopatge.

El Jutjat d'Instrucció número 31 de Madrid aixecà ahir el secret de sumari i, segons va avançar la Cadena Ser, els mencionats ciclistes són alguns dels que feren ús dels serveis del metge Eufemiano Fuentes, un dels principals implicats en l'operació que la Guàrdia Civil inicià el passat 23 de maig.

La llista d'esportistes que apareixen en el sumari, segons la mateixa font, puja a uns cinquanta, en principi tots ells ciclistes.

L'alemany Jan Ullrich, de l'equip T-Mobile, és un dels principals favorits en el Tour de França que comença demà dissabte a Estrasburg. L'italià Bassi (CSC), recent guanyador del Giro d'Itàlia, els espanyols Beloki (Astaná), Gutiérrez (Phonak), que fou segon al Giro, i Mancebo (AGR 2), i el colombià Botero (Phonak) també estan inscrits per disputar el Tour 2006.

Els espanyols Heras, guanyador de la Volta a Espanya el 2005, Pérez, segon en la Volta 2004, i el nord-americà Hamilton, campió olímpic a Atenes 2004, compleixen en l'actualitat una sanció de dos anys de suspensió per dopatge.

L'anomenada operació Port dugué el 23 de maig a la detenció i posterior alliberament de cinc persones, dues d'elles amb fiança, relacionades amb una presumpta organització dedicada al dopatge sanguini en l'esport.

Fonts judicials informaren ahir que les declaracions dels imputats, entre ells el metge Eufemiano Fuentes, l'exdirector esportiu de l'antic Liberty Seguros, Maonlo Saiz, l'exdirector adjunt de l'equip Comunitat Valenciana, Ignacio Labarta, i l'hematòleg José Luis Merino, responsable del laboratori d'anàlisis de Madrid, començaran els dies 20 i 21 de juliol proper, llevat la de Saiz, que s'establirà en breu.

L'obertura del secret sumarial es va produir hores abans que el Ple del Congrés sotmetés a votació el projecte de Llei de protecció de la salut i de la lluita contra el dopatge, després de l'aprovació del text en la Comissió d'Educació i Ciència de la Cambra ra Baixa, on va acudir ahir horabaixa Jaime Lissavetzky, secretari d'Estat per a l'Esport.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.