cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

El TAS admet l'equip de Sáiz

El Tour «lamenta» la decisió de l'organisme arbitral envers l'Astaná

El Tribunal Arbitral de l'Esport (TAS) autoritzà ahir la participació de l'equip Astaná Wurth en el Tour de França 2006, que comença el pròxim dissabte a Estrasburg.

L'Astaná Wurth, anomenat Liberty Seguros fins fa un mes, havia estat 'convidat' pels organitzadors del Tour a no participar en la cursa francesa per la seva presumpta implicació en el cas operació Port de lluita contra el dopatge que investiguen les autoritats espanyoles.

El TAS, mitjançant un comunicat, destaca que «no havent-hi cap informació oficial per part de les autoritats espanyoles, el fet de sancionar preventivament un equip que té una llicència Pro Tour donada per la Unió Ciclista Internacional (UCI) i sancionar indirectament els seus corredors, no es pot justificar només per les revelacions de la premsa espanyola».

La decisió es fonamenta en les regles de l'UCI, que estableixen que «poden ser exclosos de participar en una cursa l'equip o els membres dels equips la presència dels quals causi un greu dany a la imatge del ciclisme o de la prova».

La resolució de l'àrbitre únic d'aquest cas, el belga Guido de Croock, de dotze folis d'extensió, dictamina que, malgrat les nombroses dades revelades pels mitjans de comunicació espanyols respecte de l'equip Astaná Wurth, les autoritats espanyoles no han facilitat cap informació oficial referent a la investigació.

El TAS reconeix en el seu comunicat que els organitzadors del Tour han actuat responsablement en intentar preservar la imatge i la credibilitat de la seva prova i del ciclisme en general, però destaca «l'absència d'elements concrets en el dia d'avui que permetin establir que l'equip Astaná Wurth i els corredors que el formen produeixin un greu mal a la imatge del ciclisme i al Tour».

Per la seva banda, els organitzadors de la prova francesa lamentaren ahir la decisió del TAS i anuncià que la seva «determinació de continuar lluitant contra el dopatge està intacta». El Tour lamentà que el TAS s'hagi basat «en la manca d'informació oficial i en el fet que actualment hi hagi més incerteses que fets concrets, mentre que, segons les seves pròpies paraules, hi ha massa elements obscurs revelats respecte de l'equip espanyol».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.