algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

L'escàndol del dopatge assetja el Tour

Els organitzadors de la prova francesa decidiren ahir prescindir de l'Astana Wüth

La direcció del Tour de França ha decidit prescindir de l'equip espanyol Astana Wüth (ex Liberty), ja que considera que «fa mal a la imatge del ciclisme i del Tour de França».

Els organitzadors han enviat una carta a l'Astana Wüth, que s'ha vist envoltat de sospites de dopatge, demanant-li «que es retiri del Tour i que no es presenti» a la carrera.

La direcció del Tour «convida» l'equip a no participar perquè «faria mal a la imatge del ciclisme i al Tour». La decisió ha estat comunicada a la UCI. A l'Astana Wüth li queda ara l'opció de recórrer la decisió davant el Tribunal Arbitral d'Esports, que depèn de l'Agència Mundial contra el Dopatge.

Aquest dissabte comença el Tour de França, però l'actualitat del món del ciclisme, dissortadament, està molt lluny de l'aspecte esportiu. Tot ha passat a un segon pla per les revelacions que des de diumenge passat fa a les seves pàgines el diari El País, en relació amb el sumari de l'operació Port. Segons aquestes informacions, Jan Ullrich podria haver estat un dels corredors sotmesos als tractaments d'Eufemiano Fuentes. Tot i que en els papers apareix com «el fill de Rudicio», la Guàrdia Civil sospita que aquest és el malnom utilitzat per referir-se a l'alemany del Telecom. El seu equip fins i tot podria deixar de córrer la ronda gal·la si finalment el mateix Ullrich i Óscar Sevilla no poden prendre part a la prova.

Illes Balears
D'altra banda, el murcià Alejandro Valverde lidera l'equip de nou ciclistes amb què el Caisse d'Epargne-Illes Balears afrontarà el Tour. Els corredors seleccionats, sense cap representant de les Illes, són els següents: David Arroyo, Florent Brard, Isaac Gálvez, García Acosta, Vladimir Karpets, Óscar Pereiro, Nicolas Portal, Alejandro Valverde i Xabier Zandio.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.