algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Aragonés: «No m'esperava una victòria tan rotunda»

El seleccionador espanyol lloà el bon treball tècnic i el comportament dels seus jugadors davant una Ucraïna menys potent del que s'esperava

La contundent i històrica victòria obtinguda per la selecció espanyola davant Ucraïna (4-0) va sorprendre fins i tot al tènic del combinat Luis Aragonés, qui va confessar en acabar el partit que «no esperava un inici com aquest».

«El savi d'Hortaleza», tècnic de gran experiència i la trajectòria del qual com a entrenador de futbol és impecable, va viure ahir a Leipzig un dels seus millors moments com a entrenador, tal i com va admetre amb humilitat en la seva compareixença davant la premsa. De fet, Aragonés va admetre que «un no s'espera mai una cosa així». Més bé, precisà, «un espera que el contrari et faci molt més front».

En opinió del seleccionador «també hem tingut la fortuna de marcar un gol en un córner i després un altre de falta a pilota aturada. Això ens ha donat la possibilitat de tenir amb clarividència l'esfèric. Fins i tot en la primera part hem anat per més gols quan jo creia que no teníem perquè, que havien de ser ells -referint-se als ucraïnesos- els que havien de sortir», analitzà.

«La veritat és que des que ens varem fer amos de la pilota, una cosa que va passar des del primer minut de partit i sobretot després del segon gol, el contrari es va venir abaix i hem estat netament superiors», opinà Aragonés. «No m'esperava una victòria tan rotunda, perquè Ucraïna és un equip fort i potent. Vàrem tenir sort amb els dos gols matiners. Amb aquest avantatge, Espanya sap tocar bé i sortir bé de la pressió», afegí el seleccionador.

«Espanya té jugadors de qualitat i tècnica extraordinària, encara que físicament no sigui tan extraordinària; i els hem mort des del principi, sobretot després dels dos primers gols. Després hem pogut ampliar fins a quatre». Per posar algun emperò, Aragonés destacà que «quan ells jugaven amb deu homes han tingut dues ocasions i això no m'ha agradat. En un torneig com aquest és important acabar amb porteria a zero».

Quant a la trajectòria d'Espanya en els mundials, Aragonés explicà que «mai hem fet res, encara que duim 32 anys arribant a les fases finals d'un Mundial». «A veure si tenim la sort d'apropar-nos als que guanyen. En quatre o cinc dies tenim un partit difícil contra Tunísia, que no serà com aquest», valorà.

Quant als següents rivals d'Espanya, Tunísia (dia 19) i Aràbia Saudí (dia 23), Aragonés opinà que «Tunísia té molt més futbol que Ucraïna, amb un centre del camp extraordinari i dues puntes que mouen molt bé. Aràbia és més tècnica, però més lenta». En qualsevol cas, «hem de respectar els rivals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.