cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

'Havia de ser just amb la meva consciència'

El seleccionador Luis Aragonés assegurà que Pernía era la millor opció per substituir Del Horno

El seleccionador espanyol Luis Aragonés explicà que ha cridat el jugador del Getafe Mariano Pernía, després de la lesió d'Asier del Horno, «per ser just amb la meva consciència».

Aragonés indicà que arriba un defensa amb «característiques semblants» a Del Horno, perquè els laterals seran «importants en el sistema que es jugarà». El seleccionador afirmà amb rotunditat que «Pernía va millor a la forma de jugar d'Espanya».

El tècnic comentà que «els laterals han de ser de llarg recorregut i han d'arribar» a la línia de fons. Un altre nom que es va sospesar per substituir Del Horno en els darrers dies fou el jugador del Deportivo de la Corunya Joan Capdevila, de qui Luis afegí que «defensivament és millor, però en atac presenta altres virtuts».

Aragonés repetí que ha de ser «fidel a la consciència» i creu que l'arribada de Pernía «és el millor per a l'equip». «Em sap greu per Capdevila i encara em sap més greu per Del Horno, però no em podia arriscar a quedar-me només amb un lateral esquerre», afegí.

El savi d'Hortaleza respongué a les crítiques que ha rebut per haver avisat un jugador que no ha estat en cap de les convivències anteriors amb el combinat espanyol. «Jo el coneixia i considerava que Del Horno i Antonio López anaven millor», apuntà.

Luis es referí al jugador del Chelsea, de qui digué que «està bé tot i que es perdrà un esdeveniment tan important com aquest». A més, considera que l'equip no ha perdut una setmana per no haver cridat abans Pernía. «No he tingut pressa, primer perquè s'havien de fer les passes necessàries», recordà.

El seleccionador espanyol explicà el procés fins a decidir-se per l'hispanoargentí. «Primer havíem de saber si Del Horno es podia curar de la lesió i després havíem d'esperar que contestàs la FIFA», insistí. «Les presses no m'agraden. Primer havia d'estar convençut que Del Horno estava lesionat en profunditat, per la qual cosa crec que al final s'ha guanyat temps», afirmà.

Aragonés comentà que Pernía «juga en el seu equip com jugarà aquí i no necessita adaptació». «És llest i puja bé la banda, com s'ha vist durant la temporada», assenyalà.

El tècnic deixà clar que a la selecció espanyola «no hi ha substituts de ningú». «Els jugadors lluitaran per estar a l'equip titular», afegí. A més, manifestà que «per convèncer la gent que això és així i que s'ha d'anar a guanyar hi ha una feina fonamental del seleccionador i ells ho saben».

Luis avançà que explicarà a la plantilla que «se l'accepti com un més». «Com a seleccionador hauria volgut disposar de 40 jugadors, però no pot ser», acabà indicant l'entrenador.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.