algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Liberty Seguros retira el patrocini a Saiz

L'escàndol del dopatge sorgit a l'Estat espanyol commociona els equips participants en el Giro d'Itàlia

64442
L'equip ciclista que dirigeix Manolo Saiz s'ha quedat sense el patrocini de la companyia Liberty Seguros.

Liberty Seguros anuncià ahir la seva decisió de cancel·lar el contracte de patrocini amb l'equip ciclista del mateix nom després de la detenció dimarts passat de Manuel Saiz, director esportiu i accionista majoritari d'Active Bay, propietària de l'equip.

«Com a patrocinador, Liberty Seguros sempre ha volgut que prevalgués una cultura de joc net i tolerància zero en matèria de dopatge. El novembre del 2005, i a conseqüència de la suspensió d'un corredor per dopatge, reforçarem les clàusules per aconseguir un dels contractes de patrocini ciclista més rigorosos en matèria antidopatge», assenyala en un comunicat Liberty Seguros.

Segons la nota, «les implicacions a conseqüència de la detenció de Manolo Saiz són altament preocupants: fan mal al nostre nom i al nom del ciclisme».

Liberty Seguros notificà a Active Bay, propietari de l'equip, «que hem cancel·lat el nostre acord de patrocini i respectarem les obligacions financeres assumides fins a la data», conclou la nota.

Manuel Saiz és el principal centre d'atenció a les sortides del Giro d'Itàlia. Els companys de Saiz, la totalitat dels directors esportius dels 22 equips que participen en la prova, passen de fer declaracions i, en el millor dels casos, comenten que si es confirma tot el que es diu, especialment les transfusions sanguínies, és molt greu.

Eusebio Unzúe, director de l'Illes Balears, es mostrà consternat. «Estic al·lucinant amb el que està succeint amb Manolo», digué el màxim responsable esportiu de l'Illes Balears. Per la seva part, Marino Lejarreta, director esportiu del Seguros Liberty, comentà: «Poc puc dir del que està succeint. Tots estam perplexos i preocupats, però en cap moment no se'ns ha dit que deixem el Giro. Continuarem fins al final de la cursa, intentant guanyar una etapa per dedicar-se-la a Manolo. Vivim el present i no sé què serà del futur».

En termes similars s'expressà el corredor del Liberty Seguros, l'italià Giampaolo Caruso. «És una espècie de malson el que estam vivint. Des que vaig arribar a l'equip a la campanya 2002, Manolo Saiz m'ha tractat com un autèntic pare i mai no m'ha pressionat perquè prengués productes per millorar el meu rendiment», explicà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.