algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Nadal supera Moyà i continua rere Vilas

El manacorí necessità tres sets per superar el seu amic en un atractiu duel entre mallorquins

Rafael Nadal, guanyador el 2005, s'imposà ahir a Carles Moyà en el duel mallorquí, per 6-1, 2-6 i 6-2 a la primera ronda del Màsters Sèries de Roma. D'aquesta manera, el manacorí s'atraca encara més al rècord de victòries consecutives sobre terra en poder de l'argentí Guillermo Vilas. Nadal ara totalitza 48 triomfs consecutius i just està a cinc de la plusmarca de Vilas.

El duel mallorquí de la primera ronda, el més esperat ja que enfrontava els dos darrers campions del torneig romà, respongué a les expectatives. A més a més, l'enfrontament tenia un interès especial, després que Moyà superàs enguany Nadal a la primera ronda de l'Obert de Miami.

L'inici de Nadal fou extraordinari i s'anotà el primer set amb un contundent 6-1, després de rompre el servei de Moyà en el primer, cinquè i setè joc. Tot feia pensar en un triomf còmode i un final ràpid de partit, ja que Nadal castigava sense pietat el seu amic Moyà, que es mostrava descentrat i cometia nombroses errades.

Però en el segon set, Moyà canvià d'estratègia, atacà el revés de Nadal amb bolles llargues i altres, millorà notablement el seu servici, i va fer patir el seu rival. Així, després de l'1-1, Moyà adquirí amb facilitat avantatge (4-1).

Era un còpia del que havia succeït a Miami i, com allà, Moyà es va fer fàcilment seu el segon set. Ahir, guanyà per 6-2, mentre que a Miami ho havia fet encara amb més facilitat (6-1). Efantasma del torneig nord-americà rondà el cap de Nadal, com reconegué després.

Però el de Manacor va saber aprofitar una certa baixada de Moyà a l'inici del tercer set per anar-se'n amb un favorable 3-0. Aquest resultat li va fer oblidar els nervis, recuperà els seus millors cops, a la vegada que era ara Moyà qui perdia la serenitat.

Nadal, que aconseguí mantenir el seu servici, fins i tot en el setè joc salvant un advers 30-40 amb el que era el seu primer ace del partit, es va permetre després tancar el partit rompent el de Moyà. Va ser un duel dur i interessant que permet a Rafel Nadal continuar rere la mítica estela de Guillermo Vilas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.