algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Els esportistes més capaços

El recorregut de la torxa olímpica obrí ahir el IX Campionat Nacional de Natació Special Olympics

P.G.Palma.
No coneixen barreres. Ben al contrari. L'esperit de lluita i superació amb el qual afronten cada nou repte els ha convertit en «esportistes molt capaços» tot i patir algun tipus de discapacitat intel·lectual. Un total de 365 representants d'aquesta elit esportiva, 172 d'ells balears, demostraran les seves capacitats en el IX Campionat Nacional de Natació d'Special Olympics, que es desenvoluparà durant aquest cap de setmana a les piscines de Son Hugo de Palma.

Com a prèvia a la competició, que s'enceta avui, els principals carrers de Palma serviren ahir d'improvisat circuit perquè una vintena de rellevistes portassin la torxa olímpica que empara el campionat, organitzat per Special Olympics i Aedim amb el suport d'altres institucions.

Encoratjats pels companys, membres de l'organització i voluntaris, cada relleu testimonià l'entrega d'esportistes com Caridad Jerez, jove promesa balear; Emilio de la Cámara, campió del món; Jesús Berzosa, Fernando Megía, Toni Ramon i així fins a un total de vint atletes que s'entregaren totalment a l'asfalt.

El recorregut volia simbolitzar la unió i la solidaritat de Palma amb els esportistes de les quinze comunitats que enguany prenen part en la prova, que compta amb el suport institucional de l'Illa. Prova d'aquest suport es va poder veure a Cort, on la batlessa, Catalina Cirer, rebé els esportistes i la torxa; i al Consolat de la Mar, on els esperava la consellera de Presidència i Esports, Rosa Puig; el director estatal d'Special Olympics, Enric Blesa; i el nedador Xavi Torres.

A la seu de l'Executiu, les emocions contingudes en el recorregut donaren pas als visques, les abraçades i la il·lusió per començar un campionat «per a tots, que no exclou ningú i que té com a missió fer visibles, malgrat que sigui per uns dies, aquestes persones fent servir l'esport com a vehicle d'integració», segons apuntà Enric Blesa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.