algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Joan Noguera: «Hauria de dimitir pel bé de la vela»

L' exvicepresident de la Federació Balear de Vela analitza la crisi i critica el president Villalonga

P. GIMÉNEZ. Palma.
Rubricar amb la seva firma la moció de censura contra el president de la Federació Balear de Vela (FBV), Francesc Villalonga, li costà el càrrec de vicepresident de l'entitat. Però Joan Noguera, president de l'Associació de Clubs Nàutics i del Club Marítim Sant Antoni de la Platja, es manté ferm en la seva actitud. Nega que darrere de la moció de censura hi hagi interès polític ni econòmic, en contra del que denuncià Villalonga i opina que, a hores d'ara, «si dimitís faria un favor a la vela balear».

-Francesc Villalonga ha denunciat que els Clubs Nàutics volen aconseguir el control del Trofeu Princesa Sofia per enriquir-s'hi...

-Enriquir-s'hi? A tots els clubs ens costa doblers el Trofeu. Diu que els clubs volen en cobrar les subvencions i els patrocinadors, agafar els doblers i repartir-se'ls. No és així. Els clubs no necessitam doblers de la Federació, el que no volem és que la Federació visqui a costa de tres clubs.

-També ha assenyalat que teniu la complicitat del Govern...

-No record cap trobada amb el director general ni amb ningú per parlar del Princesa Sofia en la qual no hi hagués un representant de la Federació. En cap reunió no s'ha dit que el Govern vulgui el control de la regata. És impensable. El Trofeu pertany a la Federació i tots hi estam d'acord.

-Però la Direcció General d'Esports proposà la creació d'una Fundació Sofia per gestionar la regata...

-La creació de la Fundació es proposà fa un any, quan acabà la regata i es posà damunt la taula la necessitat de trobar un «espònsor» per enguany. Però això s'ha acabat amb la firma d'un consorci per a la seva gestió en el qual participen els clubs, un patrocinador i sempre sota la tutela de la Federació Balear i de l'Espanyola.

-Quedà així descartada l'opció que els clubs gestionassin la regata?

-Villalonga, quan el Sofia quedà sense patrocinador, ens demanà als clubs que n'assumíssim l'organització. Diguérem que sí i posàrem els nostres gerents a treballar de manera conjunta amb la Federació. Es tractava d'abaratir els costs de la prova i de fer-la rendible. El president no ha fet res per trobar doblers, sinó que les institucions han augmentat el seu patrocini i han donat així viabilitat a la regata. Nosaltres els hem pressionats perquè així ho fessin.

-Per què donàreu suport a la moció?
-Perquè no estic d'acord que el Princesa Sofia sigui la base de manteniment de la Federació. A més, ha afavorit la continuïtat, i la continuïtat després d'ocupar un càrrec 18 anys...

-Però no hi ha interès polític ni econòmic...
-S'ha polititzat, però realment és un tema de mala gestió econòmica. Estic segur que els comptes de la Federació són claríssims, el que dic és que no s'han sabut generar ingressos alternatius i a hores d'ara la Federació es troba en fallida tècnica. No té doblers per la seva mala gestió.

-Així, es pot entendre que us molestà especialment la destitució de Jaume Enseñat?

-Els Clubs Nàutics no tenen res en contra de la Federació, ben al contrari. Villalonga sempre s'ha vanagloriat que del Sofia no se n'ocupava gens. Eren els comodoros dels clubs sota la tutela i direcció de Jaume Enseñat els qui s'encarregaven de tot. No el podem acusar d'haver fet una mala gestió, senzillament no ha fet res.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.