algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

Okubo: el revulsiu intermitent

El primer jugador japonès en la història del Reial Mallorca fa poc més d'un any que fou presentat


Va arribar amb la fama de ser el millor futbolista del continent asiàtic. El japonès Yoshito Okubo (Fukuoka, 1982) va signar contracte amb el Reial Mallorca el 18 de desembre de 2004 i el 9 de gener de 2005 disputà el seu primer partit amb la samarreta vermellenca. El seu debut, davant el Deportivo a Son Moix, no pogué ser més esperançador en anotar un gol i donar-ne un altre. Es complia el somni dels llavors president Mateu Alemany, que veia com el seu fitxatge mediàtic en el mercat d'hivern semblava el revulsiu que necessitava un equip enfonsat en una crisi galopant de joc i resultats.

Però fou un mirall i el jugador asiàtic començà a perdre protagonisme en l'equip que dirigia Héctor Cúper. Okubo deixà d'aparèixer en l'onze inicial i sovint era utilitzat pel tècnic argentí per cercar un revulsiu en l'atac en les darreres parts dels partits. Després d'una segona volta on va passar gairebé desapercebut, el japonès tornà a l'actualitat després d'aquell gol fantasma a El Sadar, en el temps de descompte, i quan només duia tres minuts en el camp. Aquells bons darrers minuts va fer que Cúper confiàs una vegada més en ell i en els tres compromisos finals de lliga, en què el Mallorca es jugava la permanència, foren els millors moments d'Okubo amb la camiseta mallorquinista. Sempre titular i marcant dos gols, fou una de les peces clau en l'esprint miraculós de l'equip illenc. En total, durant la temporada 2004-05, Yoshito Okubo va disputar tretze partits a la Lliga, set com a titular, completà 679 minuts de joc, veié dues targetes grogues i anotà tres gols.

La seva participació en el Mallorca 2005-06 ha estat similar quant a partits disputats i minuts jugats. Ha sortit al camp en setze ocasions, deu d'aquestes com a titular, ha vist tres targetes grogues però el seu registre golejador es redueix a un gol, l'anotat precisament diumenge passat a Riazor davant el mateix equip amb qui s'estrenà com a golejador en la Lliga espanyola. Malgrat el nombre de competidors que té al seu equip (Yordi, Víctor, Choutos o Arango), Okubo continua sent per Cúper un d'aquells jugadors a qui es recorre quan el partit es posa «espès» i cal un «jugador microones» que revolucioni el joc. Un paper, almenys, secundari per un futbolista que estava cridat a triomfar a Europa i que, a Mallorca, malgrat puntuals moments, encara no ha esclatat. I d'allò de la fama de polèmic amb què venia precedit, res de res. Disciplinat i treballador, fins i tot està intentant aprendre castellà per integrar-se una mica més.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.