algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

«Heroïna des Bosc és una superegua»

El menador i entrenador Biel Pou es desfà en elogis cap a l'exemplar de la quadra Germans Adrover

L'egua de la quadra Germans Adrover Boscana, Heroïna des Bosc, rebrà demà el premi que l'acredita com a millor cavall del 2005, segons el consell assessor del suplement Trot Balear de Diari de Balears. Bona part del mèrit dels seus èxits la té el seu entrenador i menador, Gabriel Pou, qui ens comenta més coses de la campiona.

-Vós que la coneixeu bé, com definiríeu Heroïna des Bosc?
-És una superegua. És molt completa i no dóna cap maldecap. És voluntariosa, molt bona al·lota i s'adapta a qualsevol tipus de feina que li puguis mandar i a tot tipus de distàncies. Amb l'edat, de cada dia millora un poc més i les possibles mancances que podia tenir al principi a poc a poc ella mateixa les va millorant.

-Vista la seva progressió, es pot considerar una sorpresa les 13 victòries en 17 curses el 2005?
-Teníem esperances que pogués fer un bon any. El que passa és que hi ha molts de cavalls que no són capaços d'aguantar l'estirada que ella ha aguantat el 2005. Molts de cavalls poden funcionar molt bé puntualment en una cursa, però llavors han tengut baixades en la seva forma física, la qual cosa no ha passat a Heroïna des Bosc. Ella sempre ha anat progressant. Ha aprofitat molt bé els descansos i sempre que ha competit ha oferit un rendiment extraordinari.

-Quin és llavors el secret perquè un cavall es mantengui sempre a un alt rendiment?
-Saber administrar bé els descansos a l'animal o endevinar, que no sempre és saber, quina és la feina que millor pot fer un cavall en cada moment, sense superar el límit de les seves forces i la seva capacitat. Que el cavall no pateixi per la rutina diària i que només ho faci en la competició.

-Si a un cavall se li exigeix més del que pot donar, hi ha més risc de lesió?
-Més risc de lesió i de desmoralitzar-lo. Jo sempre dic que els cavalls avui en dia corren més per ganes i per moral que per les forces. Hi ha cavalls que necessiten molta feina i n'hi ha d'altres que amb poca feina, just que els tenguis bé moralment, corren i donen els mateixos resultats.

-Com es pot evitar que un cavall es desmoralitzi?
-Intentant disputar les curses amb bones, sense forçar l'animal quan veus que una cursa ja està perduda i fer-li fer esforços innecesaris. Fer la cursa dins el grup i saber atacar en el moment idoni, si ve bé i si hi ha espai.

-És molt diferent Heroïna des Bosc quan entrena i quan competeix, sap quan ho ha de donar tot?
-Sí, en els entrenaments la guanya gairebé tothom. Ella entrenant fa allò que li demanes, però mai no es força al màxim i es reserva un poc. En la cursa no passa igual, sempre ho dóna tot.

-En quins aspectes encara podria millorar Heroïna des Bosc?
-Sempre es pot millorar en alguna cosa. Ella potser podria fer més via o millorar les sortides.

-Podria millorar doncs el seu rècord de velocitat d'1.14.2?
-Si trobàs qualque cursa propícia i si la pista estigués ràpida, el pot millorar. Jo la veig millor ara que quan va aconseguir el rècord.

-Quines curses condicionaran el seu calendari d'entrenaments el 2006?
-Bàsicament les especials per a nacionals, aquelles que tenen més ressò.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.