muy nuboso
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 8.12°

El jove Leo Messi ja pot jugar la Lliga espanyola com a comunitari

Ahir jurà la constitució espanyola i el Barça ho comunicà a la Federació

El jove davanter argentí del FC Barcelona, Lionel Messi, ja té el passaport espanyol, ja que ahir va jurar la Constitució espanyola i el Barça ja ho ha notificat a la Reial Federació Espanyola de Futbol perquè pugui debutar com a comunitari aquesta temporada a la Lliga dissabte que ve en el partit davant el Saragossa en el Camp Nou.

El Barcelona va remetre ahir una notificació a la Federació sobre la nova condició de Messi, una vegada completats els tràmits per obtenir la doble nacionalitat que havia iniciat fa més d'un any, perquè pugui actuar a la Lliga com a jugador comunitari i sense cap limitació.

Així, es posa fi a dos mesos d'incertesa sobre si Messi podria disputar el campionat espanyol, després que es perdés les cinc primeres jornades per problemes burocràtics.

El davanter, de 18 anys i que s'ha convertit en la gran sensació del futbol argentí després del seu debut amb la selecció absoluta, no ha estat convocat des que s'inicià la Lliga pels dubtes del Barça sobre la legalitat o no de la seva alineació en tractar-se d'un jugador assimilat i per un «buit legal» de la nova normativa.

Amb les places d'extracomunitaris ja cobertes amb Ronaldinho, Etoo i Márquez, el Barça esperava comptar amb Messi com assimilat, malgrat que estava pendent que la reforma de la normativa proposada per la Federació i l'Associació de Futbolistes Espanyols fos acceptada per la Lliga de Futbol Professional.

Això no obstant, la comissió delegada de la LFP rebutjà fa una setmana la proposta de la Federació i l'AFE sobre els jugadors estrangers i assimilants, malgrat quedava oberta la via que el Consell Superior d'Esports pogués resoldre el conflicte, com havia manifestat el president del Barcelona, Joan Laporta.

Finalment, la solució ha arribat mitjançant l'obtenció del passaport espanyol, per la qual cosa el cas de Messi, com havia insistit Laporta, haurà quedat solucionat a finals de setembre i el jove jugador argentí podrà participar a la Lliga espanyola i serà considerat a tots els efectes com a jugador comunitari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.