algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

McQuaid, elegit nou president de la UCI

L'irlandès, amb el suport de Verbruggen, superà l'espanyol Gregorio Moreno per 31 vots a 11

L'irlandès Pat McQuaid fou elegit ahir nou president de la Unió Ciclista Internacional (UCI) en substitució de l'holandès Hein Verbruggen, després d'imposar-se per 31 vots a 11 al candidat espanyol, Gregorio Moreno, a les eleccions celebrades ahir en un hotel de Madrid.

Pat McQuaid, que formava part del Comitè Directiu de la UCI, releva així en el càrrec pels pròxims quatre anys, fins el 2009, Hein Verbruggen, que retirà a darrera hora la seva candidatura a la reelecció i ha dirigit el màxim organisme ciclista internacional des de l'any 1991.

També abandonà la carrera electoral el malai Dato Darshan Singh Gill. Precisamente Singh Gill presentà, amb l'alemanya Sylvia Schenk, membre del Comitè Directiu de la UCI, i la Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC) una demanda contra Verbruggen i McQuaid per un presumpte tracte de favor del primer cap al segon en el procés d'elecció.

«No han aportat proves que la UCI i el seu president han violat els principis ètics fonamentals prescrits per la Carta Olímpica», digué la Comissió d'Ètica del COI, segons l'escrit remès dimecres passat, dos dies abans de la votació, a la Federació Espanyola. De fet, el mateix Hein Verbruggen mai no amagà que Pat McQuaid era el seu candidat preferit.

En total, 42 membres de la UCI (14 d'Europa, 9 d'Amèrica, 9 d'Àsia, 3 d'Oceania i 7 d'Àfrica) exerciren el seu dret al vol després d'escoltar els aspirants durant 10 minuts. Finalment, Verbruggen no demanà el vot pel seu delfín Pat McQuaid davant l'assemblea.

«Esper que entre tots poguem aconseguir el consens i poguem col·laborar pel desenvolupament del ciclisme professional», anuncià McQuaid.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.