muy nuboso
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
11°

Haussler guanya una etapa de relax

L'alemany del Gerolteiner fou el més ràpid en un esprint de quatre corredors i estrena el seu palmarès

L'alemany Heinrich Haussler, un jove de 21 anys que milita al Gerolsteiner, estrenà ahir el seu palmarès de victòries en la primera temporada de professional en imposar-se en un esprint de quatre corredors en la dinovena etapa de la Vuelta a Espanya, disputada entre San Martín de Valdeiglesias i Alcobendas, de 142 quilòmetres, on Heras mantingué el jersei d'or a dos dies per arribar a Madrid.

Haussler, un debutant novell en una gran ronda per etapes, demostrà intel·ligència i punta de velocitat suficients per «llevar la cartera» a corredors molt més experimentats que ell. Amb un temps de 3 hores, 20 minuts i 26 segons, es coronà en l'etapa més curta de la Vuelta 05, per davant del suís Martin Elmiger (Phonak) i els espanyols David Latasa (Comunitat Valenciana) i Juan Fuentes (Lampre).

Quan arribà l'hora de la veritat entre els quatre ciclistes escapats, atacà Fuentes i Haussler li seguí la roda. Elmiger botà quan faltaven 400 metres, però l'alemany va anar darrere d'ell. La resta fou fàcil i el superà còmodament en els darrers metres.

Un rosari de corredors anaren arribant com un degoteig. Zaballa (Saunier) passà a 30 segons, Lastras (Illes Balears) a 43 i així fins que travessà la meta Roberta Heras, virtual guanyador de la Vuelta per quarta vegada, amb el grup de favorits a més de 15 minuts del vencedor de l'etapa.

Tal com es preveia, la jornada d'ahir fou més semblant a cicloturisme que a una competició professional. Però estava justificat. Després de gairebé tres setmanes de correguda i en la vigília de la contra rellotge d'avui a Alacalá, no era qüestió de castigar en excés les cames dels que volen arribar a la capital. Només fou una etapa dura per als que volgueren disputar-la. Els cinc primers de la general mantingueren les seves diferències.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.