algo de nubes
  • Màx: 16.05°
  • Mín: 7.61°
16°

Alonso guanya el Premi Príncep d'Astúries

El pilot asturià de Fórmula 1 superà en la votació final la perxista russa Yelena Isinbayeva

El pilot asturià de Fórmula 1 Fernando Alonso fou guardonat ahir amb el Premi Príncep d'Astúries dels Esports 2005 per haver-se convertit, als seus 24 anys, en un «exemple» per a la joventut de tot el món.

L'actual líder del Campionat del Món de Fórmula 1, nascut a Oviedo el 29 de juliol de 1981, s'imposà a la saltadora de perxa russa Yelena Isinbayeva per dinou vots a quatre en la darrera reunió del jurat celebrada ahir matí.

Juntament als dos finalistes, també arribaren a les darreres votacions els tennistes André Agassi i el manacorí Rafel Nadal, l'excampió del món de motociclisme Àngel Nieto, l'excampió del món de Ral·li Carlos Sainz, el piragüista David Cal i el campió olímpic de 1.500 metres a Barcelona 92 Fermín Cacho.

L'acta del jurat, que fou llegida pel seu president, Juan Antonio Samaranch, destacà que Alonso «ha aconseguit arribar al cim de la seva especialitat esportiva després d'anys de grans sacrificis i renúncies amb l'únic suport de la seva família en els inicis de la seva carrera i avui és un exemple per a la joventut espanyola i mundial». «La seva trajectòria és la conseqüència de la ferma voluntat per al triomf», va afegir Samaranch.

El jurat també considera que Fernando Alonso, ambaixador de l'Unicef, «pertany al món dels campions singulars, aquells que aconsegueixen obrir nous camins en especialitats de màxima dificultat, fet que l'han convertit ja en un símbol i un referent capaç d'il·lusionar milions de persones».

El director de la Fundació Príncep d'Astúries, Graciano García, comunicà telefònicament la concessió del Premi a Alonso, que es troba a la seva residència d'Oxford (Anglaterra) preparant el Gran Premi de Bèlgica que es disputa el proper cap de setmana i que li podria donar matemàticament el títol del Mundial de pilots. Alonso confirmà la seva assistència a la cerimònia de lliurament dels premis el proper 21 d'octubre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.