nubes dispersas
  • Màx: 17.43°
  • Mín: 8.69°
17°

Gran triomf de Paco Mancebo a Ordino

El cap de l'Illes Balears guanyà la primera etapa pirenenca però la general no patí importants canvis

Francisco Mancebo, cap de files de l'Illes Balears, aconseguí el seu desitjat primer gran triomf en una gran ronda per etapes en imposar-se ahir en la meta d'Ordino-Arcalis, escenari final de la desena etapa de la Vuelta, en una jornada en què el marcatge entre els grans favorits deixà en res un recorregut que aventurava fortes emocions.

Els quatre ports, el coll de Canes (2a), collado de Tosses (1a), collet de Montaup (1a) i el final en Ordino-Arcalis, i més de 200 quilòmetres presagiaven que ahir podia ser un dia de guerra en la primera etapa pirenenca i diferències entre els favorits, però no hi hagué res d'això.

Mancebo, que semblava el més just de forces del homes que encapçalaven el grup, sabé aprofitar la seva oportunitat per demostrar el salt de qualitat que ha fet aquest any i que el confirma com un ciclista guanyador. El madrileny, després d'anys guanyant-se l'admiració gràcies a la seva capacitat de patiment per fer brillants classificacions sense gairebé fer renou, com el seu quart lloc en el darrer Tour. I és que el recorregut de l'etapa, dissenyat per ser una de les jornades més importants, no donà de si tot el que s'esperava. Es pensava que havia de ser un altre gran dia per a Roberto Heras. El de Salamanca ho intentà en el darrer port però es trobà amb la resposta de Menchov, Mercado i Mancebo i tot es jugà en els darrers 500 metres. El primer a arrencar fou el cap del Liberty però Menchov aguantà perfectament i Mancebo, que semblava patir més que la resta, va treure al final unes forces amagades per alçar els braços com a guanyador de la primera etapa d'alta muntanya de la Vuelta 05.

Ordino-Arcalis gairebé no es cobrà víctimes il·lustres però cal destacar l'abandonament d'Aitor Osa (Illes Balears), que es va trencar la clavícula baixant el collet de Montaup.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.