cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

Espanya jugarà amb un equip de suplents

Luis Aragonés considera que durant el setembre no és convenient fer dos esforços en una setmana

Sergio Ramos, l'home de moda del futbol espanyol, celebrarà avui el seu traspàs al Madrid com a titular de la selecció de Luis Aragonés davant un rival assequible, com és Canadà, en un amistós que ha de servir per crear un clima de confiança dies abans del decisiu compromís davant Sèrbia i Montenegre del dia 7 a Madrid.

Sergio Ramos jugarà de lateral dret. Luis considera que aquest és el seu lloc natural. El sevillà és polivalent. De fet, el Reial Madrid l'ha fitxat com a central. Devora ell, el seleccionador apostarà per Juanito i Pablo en el centre de la defensa i Antonio López en el costat esquerre.

Luis entén que no és el moment, a inicis del mes de setembre, de realitzar dos esforços consecutius en una setmana i per això davant Canadà jugaran els teòrics suplents. Teòrics, perquè el preu de mercat dels futbolistes que jugaran avui seria desorbitat. Reina és una alternativa segura a Iker; De la Peña i Orbáiz són alternatives potables a Xabi Alonso i a Xavi; i el mateix succeeix amb Luque i Luis García que poden sortir per Vicente, igual que Fernando Torres, teòric substitut de Morientes.

El lloc més obert és a la banda dreta. No hi ha ningú que posi pressió a Joaquín. Luis García és esquerrà, si bé juga a la dreta amb Rafa Benítez en el Liverpool per la falta de jugadors que el club anglès té en aquesta posició. És a la dreta on s'obre la subhasta en la present temporada.

D'altra banda, pel que fa a la selecció sub-20, ha entrat en el futbol d'elit Juanfran, cedit ara a l'Espanyol pel Reial Madrid. Un dels aspectes que estudià Juanfran quan sortí del filial del Madrid fou el de jugar 40 partits a Primera, amb l'objectiu de poder anar al Mundial d'Alemanya.

Espanya aposta per tenir la pilota. Luis està convençut que cal implantar un estil que exploti el perfil tècnic que té aquesta selecció. El toc de qualitat d'Iván de la Peña, el qual exhibí dimecres a las Rozas amb un gol de gran qualitat, col·locant la pilota en la porteria d'Iker Casillas des de més de 50 metres, il·lustra el potencial d'un equip que avui a El Sardinero ha d'il·lusionar i mostrar bones vibracions quan just falten 5 dies per al partit més important de l'era Aragonés.

De la Peña, per cert, jugarà avui a ca seva i serà el primer pic que ho faci amb la selecció absoluta. Luis Aragonés, a més, podria establir un nou rècord. Si obté una victòria contra el Canadà, seria el primer seleccionador de la història que ha guanyat 13 partits consecutius des del seu debut.

L'objectiu d'Espanya és mantenir una atmosfera d'optimisme. Per això, l'amistós té certa importància. L'assignatura pendent és el gol. Eliminar l'ansietat i aprofitar les ocasions són els principals aspectes que ha de millorar. Luis té la sensació que Espanya i el seu entorn volen marcar el segon gol abans del primer.

Davant hi haurà Canadà. Una selecció que ja es troba eliminada de la fase de classificació per al Mundial del 2006. La referència pel futbol espanyol és Juli de Guzmán, un migcampista d'Ontario, una mica fràgil, però que després de la seva bona temporada l'any passat en el Hannover alemany ha fitxat pel Deportivo.

El més conegut, però, és Tomasz Radzinski, un futbolista notable que juga en el Fulham, en la Premier League. El seu tècnic, Frank Yallop, exdefensa central internacional de Canadà, jugà davant Espanya en l'única ocasió que s'han enfrontat en tota la seva història. Fou el 10 de juny del 2004 a Mont-real.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.