nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
27°

Primera jornada de regates amb un centenar de vaixells

Avui comença la prova més prestigiosa de la Mediterrània amb els millors especialistes


Un centenar de creuers de quatre categories diferents es faran avui a la mar per començar la primera de les set jornades de competició que completaran la XXIV edició de la Copa del Rei-Agua Brava de vela, la regata més prestigiosa del calendari mediterrani, i que es disputa a la badia de Palma sota l'organització del Reial Club Nàutic de Palma.

La novetat principal és la incorporació de la classe transpac 52, una categoria espectacular on sempre es competeix en temps real, mai compensat, i on destaquen les embarcacions Caixa Galicia, Leche Pascua i Lexus, que són ara mateix en els tres primers llocs a falta de dues proves per disputar en la Breitling Med Cup, la Copa del Rei i Porto Rotondo. En aquest grup TP 52 també destaca la presència dels vaixells «reials» deBribón, patronejat pel rei Joan Carles, i de l'Aifos.

En la categoria d'IMS 600 seran els vaixells tipus Grand Soleil 42 els que parteixen com a grans favorits. Així, Forum Filatélico (campió d'Espanya) i Andalucia Te Quiere (campió del món amateur), Fermax, Ono i Zurich, tots espanyols, es repartiren les opcions de la victòria final, sense oblidar els mallorquins deViking VI, patronejat per Francisco Tejedor, que ja donaren la sorpresa a l'edició passada.

La competició d'IMS 500 (eslores de 42 a 57 peus) serà enguany més oberta que mai en no participar eCaixa Galicia, guanyador els tres darrers anys. ECAM de Fernando León i Francisco Sánchez, eSanta Ana Sailing Team de Gustavo Martínez Doreste, eTau Cerámica patronejat per Theresa Zabell, l'Azur de Puig, campió del món, i eCodorniu, parteixen com a favorits en una competició que promet molta igualtat i emoció.

Amb només un any de participació, la categoria IMS 670 s'ha convertit ja en la classe més nombrosa de la regata, amb 33 embarcacions inscrites. És un grup amb vaixells de sèrie que competeixen al màxim nivell. Els principals candidats a la victòria final seran eQuum-Sevilla, Gaggenau, Aquasonic, Ciudad de Alicante, Itaca XI, Atrivm i Velux.

La Copa del Rei suposa, any rere any, la possibilitat de veure en acció junts els millors regatistes nacionals, i alguns dels millors del món. En aquesta edició seran presents, entre altres, Toño Gorostegui, Vasco Vacotto, Paul Cayard, Rousell Coutts, Tomasso Chieffi, Roberto Bermúdez, Jose María Torcida, Fernando León, Pedro Campos, Jim Allsopp, Jan Santana, Iñaki Castañer, Gonzalo Araujo i Theresa Zabell.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.