algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
10°

Alonso, quart sense pneumàtics

Raikkonen suma a Montecarlo la seva segona victòria consecutiva

El pilot finlandès de McLaren, Kimi Raikkonen, aconseguí la victòria ahir en el Gran Premi de Mònaco, disputat al circuit urbà de Montecarlo, superant amb claredat els Williams de Nick Heidfeld, segon, i de Mark Webber, tercer, i el Renault de Fernando Alonso, que quedà quart després d'haver anat segon tota la prova, però al final el desgast excessiu dels seus pneumàtics Michelin li passà factura.

L'asturià, quan faltaven menys de vuit voltes per al final, anava segon amb comoditat i res no semblava presagiar que quedaria fora del podi per primera vegada aquesta temporada. Però l'estratègia de Renault en aquesta cursa no era la més adequada i els seus pneumàtics sofriren un desgast excessiu i innecessari que el dugué a perdre dos llocs en els darrers moments. I encara podria haver estat pitjor, perquè Alonso arribà a la meta amb Montoya, Ralf Schumacher, el seu germà Michael i Barrichello llepant l'aleró posterior del seu cotxe. L'asturià aguantà com un campió i ocupa amb comoditat el lideratge d'un Mundial que ara com ara només te dos aspirants: ell mateix i Raikkonen.

La cursa s'interrompé a falta de cinquanta voltes per al final arran d'un «amuntegament» de cotxes. A mitjan recorregut, Heidfeld (Williams), Coulthard, Albers (Minardi), Barrichello, Michael Schumacher i Villeneuve (Sauber) es veieren atrapats en un pam de terreny. Aparegué un cotxe de seguretat i la cursa començà de nou amb el cotxe d'Alonso ple de combustible, igual que el seu company Fisichella, que havien aprofitat la bandera groga per entrar als tallers. En la represa, l'espanyol se situà darrere Trulli, però no el pogué seguir perquè el Renault anava massa feixuc per la benzina. Error tàctic. Per la seva banda, Raikkonen es dirigia amb comoditat cap al seu segon triomf consecutiu, gairebé amb trenta segons d'avantatge abans de la seva primera i única aturada per posar benzina.

Llavors Alonso es limità a intentar conservar el segon lloc davant la pressió de Heidfeld i de Webber. Però el seu cotxe perdia fiabilitat perquè els neumàtics gairebé eren llisos i no es podia excedir en les frenades ni forçar de revolucions el motor. Els Williams aprofitaren la seva oportunitat i avançaren l'asturià al mateix lloc, la chicane.

Els Ferrari de Michael Schumacher i de Rubens Barrichelo milloraren respecte d'altres grans premis i ambdós puntuaren encara que, si la situació no fa un tomb radical, ja tenen poc a dir en aquest Mundial.

El cap de setmana vinent la Fórmula 1 viatja cap a Alemanya, en el Gran Premi d'Europa, en el qual Fernando Alonso tindrà l'oportunitat de tornar al podi, en un dels circuits més espectaculars de la temporada, i de trencar la ratxa guanyadora de l'«home de gel». El seu avantatge al Mundial és tranquil·litzador, però convé no refiar-se'n. Els McLaren-Mercedes volen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.