algo de nubes
  • Màx: 19.07°
  • Mín: 9.02°
18°

Dani Pedrosa recupera el control

L'espanyol surt de Le Mans com a líder del Mundial de 250cc

Dani Pedrosa (Honda) va demostrar ahir la seva condició de campió del món en imposar-se a la prova de 250cc, després d'una darrera volta d'infart on va guanyar la partida al francès Randy de Puniet (Aprilia), que acabà segon.

Després de les dificultats sofertes a Estoril i Sanghai, el jove pilot de Movistar Honda completà una treballada cursa on arribà a marxar en la sisena posició, a la coa del grup que encapçalava la prova. Un triomf important, la segona de la temporada, que suposa un cop d'efecte important ja que li permet recuperar el lideratge del Mundial en perjudici de l'italià Andrea Divizioso (Aprilia), que ara és segon a quatre punts de l'espanyol.

Pedrosa superà De Puniet a dues corbes per al final, després d'aprofitar-se d'una errada de pilotage del francès. Completà el pòdium de Le Mans Andrea Dovizioso, seguit de Casey Stoner i del mallorquí Jorge Lorenzo (Honda), que foren quart i cinquè, respectivament.

A la categoria de MotoGP, nou triomf de l'italià Valentino Rossi (Yamaha) davant Sete Gibernau, en una lluita ja tradicional en els grans premis i al Mundial. Rossi tornà a guanyar el duel amb el català. Malgrat els signes de recuperació de Gibernau a Le Mans, el pilot d'Honda no pogué «revenjar-se» d'«Il Dottore» i, com ja passà a Jerez, cedí davant l'habilitat del campió. Sete, que sembla que haurà de conformar-se també aquesta temporada en fer segon, veu com Rossi s'en va a la classificació del Mundial. Ja són 45 els punts d'avantatge. Marco Melandri, que acabà quart ahir, és el segon de la general a 37 del seu compatriota. Després d'una dolenta sortida que el deixà a la setena posició, perjudicat en part per les caigudes de Carles Checa (Ducati) i Max Biaggi (Honda), Gibernau va aprofitar la velocitat de la seva motocicleta per anar avançant un per un els seus rivals.

A 125cc, el valencià Sergio Gadea (Aprilia) completà una excel·lent cursa que li va permetre pujar al seu primer pòdium de la seva carrera, gràcies a un meritori segon lloc i sumà així els seus primers punts del campionat. El deixeble de Jorge Martínez Aspar signà una impressionant remuntada des de la cinquena línia de la graella de sortid ja que avançà fins i tot el líder del Mundial, el finlandès de KTM Miki Kallio, que acabà tercer. La prova fou guanyada pel suís Thomas Luthi (Honda), que dominà la carrera gairebé des de l'inici.

D'altra banda fou interessant la lluita per la setena posició entre els espanyols Pablo Nieto (Derbi) i Julián Simón (KTM), guanyada per un Nieto que disputava el seu Gran Premi número 100 de la seva carrera.

Aleix Espargaró (Honda) s'apuntà la dotzena posició, Manuel Hernández (Gilera) fou catorzè i Julián Miralles (Aprilia) finalitzà setzè en una jornada amb molts abandonaments i caigudes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.