nubes
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

Paolo Bettini recupera el lideratge

L'italià del Liquidas Danilo di Luca guanyà en l'esprint la tercera etapa


El corredor italià Danilo di Luca, del Liquidas, s'adjudicà ahir la tercera etapa de la 88a edició del Giro d'Itàlia, disputada entre Diamante i Giffoni Valle Piana, de 205 quilòmetres, després de superar en l'esprint Damiano Cunego i el seu company d'equip Stefano Garzelli.

Fernando Ventoso, cinquè, fou el millor espanyol en una jornada en què els favorits ocuparen l'asfalt i el protagonisme que se'ls suposa abans, potser, del que estava previst. Només va fer falta un port de segona categoria, el de Santa Tecla, a 13 quilòmetres de l'arribada.

En la pujada del cim, Di Luca i Paolo Bettini (Quick Step), qui recuperà la «maglia rosa», posaren en fila un grup que s'havia trencat pel desnivell del traçat. Ja no es trobaven els músculs dels velocistes, entre ells Robbie McEwen (l'anterior líder) i Petacchi, i sí els dels lleugers escaladors.

Els deu quilòmetres finals de l'ascensió al cim de Santa Tecla, amb desnivells que arribaren fins a l'onze per cent, fou una mena de test per als aspirants al pòdium final. Cap d'ells no fallà, però quedà clar que el darrer guanyador, Damiano Cunego (Lampre), es troba en condicions per tornar a repetir l'èxit de l'any passat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.