algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Guanya Raikkonen i Alonso queda segon

El pilot asturià augmenta més encara el seu avantatge al Mundial en una jornada històrica on es va batre el rècord d'assistència a Montmeló

El finlandès Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes) s'adjudicà la victòria en el Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 per davant de l'espanyol Fernando Alonso (Renault). El pilot asturià aconseguí augmentar el seu avantatge al front de la classificació del campionat del món.

La jornada d'ahir començà amb la «pole» de l'«home de gel» i això suposava tot un presagi d'allò que podia succeir a la cursa. Aquesta vegada el seu McLaren fou més fiable de l'habitual i deixà sense premi a Alonso, que conduí durant gran part de la prova amb problemes en un pneumàtic.

La sortida del Circuit de Montmeló no és precisament dels més espectaculars del Mundial però el Renault de l'asturià guanyà un lloc abans de la primera corba ja que aconseguí superar Webber.

Els problemes del pilot espanyol començaren una vegada superades les quinze primeres voltes i deixà de córrer a un ritme similar al finlandès, que treia més d'un segon per volta a Alonso.

Raikkonen va dominar la carrera de principi a fi i ni tan sols cedí el lideratge de la cursa quan li tocà aturar-se a boxes per repostar. Alonso repetí el segon lloc de fa dos anys a Montmeló, en una cursa on li va sortir gairebé tot bé perquè els seus rivals que li amenaçaven el seu segon lloc tingueren problemes -el seu company d'equip Giancarlo Fisichella i l'alemany Michael Schumacher (Ferrari)-.

Fisichella va haver d'aturar-se quan era segon per canviar el morro del seu cotxe, ja que tenia problemes d'estabilitat, i el pentacampió mundial foradà una roda quan anava darrere Alonso i després un altre cop en la següent volta. Amb tant de temps perdut, Michael Schumacher optà per retirar-se.

Tercer fou l'italià Jarno Trulli (Toyota), per davant del seu company d'equip Ralf Schumacher, mentre que cinquè fou Fisichella.

Els altres pilots que sumaren punts foren: l'australià Mark Webber, sisè; el colombià Juan Pablo Montoya (McLaren-Mercedes), setè; i el britànic David Coulthard (RBR), vuitè.

Fernando Alonso augmenta així el seu avantatge en el campionat ja que ara suma 44 punts, davant els 26 de Trulli i els 17 del guanyador d'ahir, Kimi Raikkonen.

Cal resaltar també la desfeta de Minardi. Els seus dos cotxes es quedaren aturats a la graella de sortida i no arribaren a rodar ni un metre. La pròxima prova és al circuit urbà de Montecarlo, on les mecàniques no són tan importants i on els resultats de la classificació en els entrenaments decideix gairebé al noranta per cent el resultat final del Gran Premi de Mònaco. Pot ser la primera gran oportunitat pels aficionats ferraristes, que aquest any veuen com la seva escuderia té fins i tot dificultats per completar sense incidents els Gran Premis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.