algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
24°

L'LFP farà costat a la candidatura de Gerardo González Otero

El candidat va rebre 31 vots i Àngel María Villar només dotze

La Lliga de Futbol Professional (LFP) anuncià ahir el seu suport al candidat Gerardo González Otero de cara a les eleccions a la presidència de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), que tindran lloc el 26 de novembre. Després que els clubs escoltassin les propostes dels tres candidats a la presidència de l'RFEF, Àngel María Villar, Sebastián Losada i Gerardo González Otero, el futbol professional es va decantar per aquest darrer.

Carlos del Campo, secretari general de l'LFP, va ser l'encarregat de comunicar la decisió presa per l'organisme, després del debat mantingut entre els clubs. Així, dels 42 clubs amb dret a vot, es va procedir a una votació en la qual va faltar únicament el Lleida i a la qual es van unir el vicepresident primer i segon de l'LFP, que va concloure amb un resultat de 31 vots per a Gerardo González Otero, 12 els va rebre Àngel María Villar, mentre que Sebastián Losada no en va obtenir cap.

Del Campo raona el «suport unànime» de l'LFP a Gerardo González perquè és «el candidat més compromès amb la sensibilitat i les necessitats del futbol professional», conclusió a la qual van arribar els clubs després d'escoltar els programes dels tres candidats i les seves respostes a un formulari de 16 preguntes en les quals es tractaven aspectes «de tota índole però en què prevalien els de caràcter polític, competicional i econòmic». Gerardo González no va deixar passar l'oportunitat per tornar a incidir en la seva aposta «d'una nova federació, una política de canvi per recuperar el temps perdut», alhora que va valorar l'experiència que li va permetre tornar a sentir-se com «una part important del món del futbol».

Malgrat el suport del futbol professional, González Otero s'allunya de qualsevol indici d'eufòria. L'LFP, després de la reunió que van mantenir el passat dia 11 els equips de Primera i la de dilluns dels de Segona, va decidir de manera consensuada donar suport a un únic candidat. Així, serà Gerardo González Otero qui rebi el suport del futbol professional en les pròximes eleccions. En total, el futbol professional comptarà amb 30 vots dels 180 que componen l'assemblea, encara que el president no vota, i que decidirà el pròxim 26 el nou president de l'FEF.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.