muy nuboso
  • Màx: 11.14°
  • Mín: 7.77°
11°

La Federació Balear sol·licita l'exclusió dels equips catalans de les competicions

Assegura que la participació de Catalunya en el Mundial B ha suposat un despreci per l'estat de dret

84484
La selecció catalana guanyà el Mundial B d'hoquei sobre patins.

La Federació de Patinatge de les Illes Balears sol·licita a la Real Federació Española de Patinaje que després de la selecció catalana d'hoquei sobre patins en el Campionat del Món B «s'obri el corresponent expedient disciplinari i es procedeixi de forma immediata a l'exclusió dels equips catalans de qualsevol tipus de competició espanyola».

Sebastià Rico, president de la Federació de Patinatge de les Illes Balears, assegura a l'escrit que ha enviat a la Federació Espanyola, al Consell Superior d'Esports i al mateix Jaime Lissavetsky, secretari d'Estat d'Esports, que «la participació de la selecció catalana d'hoquei sobre patins en un Campionat del Món ha suposat, a la vista de la normativa vigent, un despreci absolut a l'Estat de Dret». I afegeix: «Des d'aquesta Federació de Patinatge de les Illes Balears sol·licitam que bé per part del Consell Superior d'Esports, bé pel Comitè Espanyol de Disciplina Esportiva, bé sigui la pròpia Reial Federació Espanyola de Patinatge, s'obri el corresponent expedient disciplinari i es procedeixi de forma immediata a l'exclusió dels equips catalans de qualsevol tipus de competició espanyola».

D'aquesta manera, la Federació Balear que presideix Sebastià Rico deixa clara la seva taxativa oposició que la selecció catalana pugui participar en competicions de caràcter internacional. Així mateix, la Federació Balear demana també l'extinció de la Federació Catalana de Patinatge. «Des d'aquesta Federació de Patinatge de les Illes Balears entenem que d'acord amb la Llei 10/1990 de 15 d'octubre, de l'Esport, el Reial Decret 1835/1991, de 20 de desembre, sobre Federacions Esportives Espanyoles i Registre d'Associacions Esportives, la representació de qualsevol esport en general i del Patinatge en particular, a nivell de selecció, correspon únicament i exclusivament a la selecció espanyola, que per tant consideram que existeixen motius suficients per procedir de forma immediata a la revocació i extinció de la Federació Catalana de Patinatge», diu textualment la carta enviada pel president de la Federació de Patinatge de les Illes Balears.

La carta adverteix també que «de no procedir en el sentit exposat, no dubti que cada federació autonòmica podria iniciar el mateix camí que la Federació Catalana i, no ja sols a l'esport de patinatge, sinó a qualsevol altre esport». Finalment, Rico sol·licita «la intervenció immediata de les autoritats esportives perquè actuant conforme a dret -deixant de costat la política- es procedeixi en consecuència». D'aquesta manera, Sebastià Rico, president de la Federació Balear, entrava en la polèmica participació de la selecció catalana al Mundial B disputat a Macao.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.