• Mín: 8.69°
18°

Madrid, Barça i Alacant guanyen i distancien el Tau de Vitòria

L'Estudiantes encaixà una nova derrota davant l'Unelco Tenerife

Reial Madrid, Barcelona i Etosa Alacant han tancat el primer mes de competició a l'ACB amb un ple de victòries en els set partits disputats fins ara i han resultat beneficiats per la segona derrota consecutiva del Tau que, després de cinc jornades sense ensopegades, ha cedit dos compromisos consecutius. Vint-i-cinc punts d'Iván Corrales i devuit de Guillermo Rejón condemnaren l'equip del serbi Dusko Ivanovic a la pista del Forum, on caigué per 96-87 tres dies més tard de perdre a casa davant el Reial Madrid.

El nord-americà del Breogan Charlie Bell estigué a punt de protagonitzar la primera capitulació madridista de la temporada, però dos tirs lliures d'Antonio Bueno resolgueren un matx, que Bell havia empatat a falta de 53 segons per a la botzina, en favor de l'equip blanc (78-76). El local Louis Bullock -vint-i-quatre punts- i Bell -vint-i-sis- brindaren un apassionant duel des del perímetre que mantingué les esperances del Breogán vives fins al final.

L'Etosa Alacant també passà molts problemes en la seva pista. El Casademont Girona presentà batalla (69-69 en el minut 36), però la consistència de Larry Lewis i de Nacho Rodríguez resultà decisiva per a l'equip alacantí en la recta final (84-75).

La visita del Plus Pujol Lleida al Palau Blaugrana presentà menys problemes al Barcelona, el tercer invicte, qui guiat pel jugador de Macedònia Vlado Ilievski, autor de quinze punts i sis assistències, firmà un còmode 89-72.

Encara que amb menor diferència, el tenerife assaborí amb plaer el 93-83 que aconseguí davant un dubitatiu Estudiantes d'aquest inici de temporada. Un parcial de 12-2 en els darrers quatre minuts acabà amb les opcions de l'equip col·legial, que continua sense idees des del perímetre.

Els minuts finals també marcaren la sort del Gran Canària DKV Joventut, acabat amb 68-76 en el marcador i un llançament de Carles Marci que hauria pogut canviar la sort, com del Lagun Aro Bilbao-Caja San Fernando, decantat en favor dels andalusos després d'un partit molt intens i de molts minuts d'igualtat (72-82) en el marcador.