• Mín: 7.61°
17°

L'Illes Balears venç la crono per equips

José Iván Gutiérrez continua encapçalant la general gràcies a aquest triomf

El ciclista de l'equip Illes Balears-Banesto José Iván Gutiérrez va repetir triomf en la segona etapa de la XIX Volta Ciclista a Castella i Lleó, disputada ahir entre les localitats de Frómista i Carrión de los Condes (Palència), una contra rellotge per equips de trenta-dos quilòmetres, amb la qual cosa es consolida en el lideratge de la general.

L'equip del vencedor, que va entrar en primera posició, va emprar un temps de 40 minuts i 45 segons per completar el recorregut de l'etapa, cosa que representa una velocitat mitjana de 47,117 km/hora per als homes que dirigeix Eusebio Unzue.

La pluja va tornar a fer acte de presència al llarg de tota la jornada i es va convertir en el principal obstacle a superar per part de cent ciclistes i busques que començaren l'etapa i que en la seva totalitat creuaren la línia d'arribada, com no podia ser d'altra manera en una prova d'aquest tipus.

En els resultats finals amb prou feines hi va haver sorpreses, ja que tot just arribar al punt intermedi (km 13) l'equip vencedor i a partir d'ara principal favorit al triomf final ja havia marcat el millor temps amb un registre de 17:06, desset segons menys que el Liberty Seguros de Manolo Saiz, segon classificat, i 20 menys que el tercer, Lokomotiv.

Si la cara de la jornada va ser l'Illes Balears-Banesto, que tornà a demostrar trobar-se en un gran moment de forma, la creu en forma de decepció va ser l'arribada del Saunier Duval, que corregué sense el seu gran especialista el val·lisoletà Juan Carlos Domínguez, despenjat del grup, i que va arribar a meta quatre minuts i 32 segons després.

També és cert que el mateix ciclista ja havia pronosticat que no arribava a la prova en el seu millor moment i que la seva intenció no era disputar-la, sinó preparar-se per al Giro d'Itàlia que comença a principi de maig, disposat a repetir la seva victòria de l'any passat en la pròleg cronometrat.

Avui es disputarà la tercera etapa d'aquesta Volta a Castella i Lleó, amb sortida a Carrión de los Condes (Palència) i amb arribada a la localitat lleonesa de Mansilla de las Mulas. Es tracta en total de 140,5 quilòmetres que constitueixen una etapa plana segons el llibre de ruta, i que només poden tenir com a única dificultat destacada la meteorologia.