nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

«Com fer instal·lacions esportives sense cap euro de despesa pública?»

El Consorci Centre de Tecnificació Calvià farà un concurs per crear infraestructures

La constitució del Consorci Centre de Tecnificació Esportiva Calvià fou aprovada pel Consell de Govern de les Illes Balears el passat 19 de desembre. L'integren el Govern de les Illes Balears, l'Ajuntament de Calvià i l'Institut de Serveis Socials i Esportius de Mallorca i té com a objectiu la construcció i la gestió d'un recinte de tecnificació esportiva al municipi de Calvià.

El Consorci, que té com a gerent Pepe Antuña i del qual Alberto Tous és el director esportiu, pretén dotar el municipi d'un centre especialitzat, amb instal·lacions esportives pròpies, sense que costi cap euro ni un a les institucions. L'òrgan rector contractarà l'edificació del complex, inclosa, si n'és el cas, l'adquisició dels terrenys idonis per aixecar-lo.

Es tracta, en definitiva, de cedir la iniciativa a l'empresa privada, que serà l'encarregada de decidir on es construeixen les instal·lacions esportives i quines característiques han de tenir. En aquest sentit, el Consorci farà un concurs públic en el qual fixarà els equipaments bàsics que el Centre de Tecnificació haurà de tenir. Alberto Tous està perfilant les dotacions mínimes que s'exigiran a les empreses que vulguin optar a la construcció i a la gestió del centre. No queda encara del tot perfilat quines seran, però sí per exemple que s'hi haurà d'incloure un pavelló multidisciplinar amb graderies per a 3.000 persones com a mínim.

El concurs exigirà que el complex tengui pistes de tennis, camps de futbol, de futbol 7, una pista de futbol sala, piscines, un camp de rugbi, un centre hípic... En tot cas, serà l'oferta de les empreses que optin al concurs que determini quines instal·lacions tindrà el Centre de Tecnificació Calvià. Ara bé, hauran de respectar de manera obligatòria els mínims exigits a les bases.

El Consorci el formen membres institucionals -Govern de les Illes Balears, Institut de Serveis Socials i Esportius del Consell i Ajuntament de Calvià- i altres d'adherits. Poden ser membres adherits persones físiques i jurídiques i entitats públiques o privades, sense ànim de lucre, i que tenguin com un dels seus objectius promoure l'esport.

El Consorci és dirigit per una junta rectora, que té com a president Jaume Matas. El vicepresident primer és Carlos Delgado, mentre que la vicepresidenta segona és Rosa Maria Puig. Els estatuts del Consorci regulen que dos dels vocals seran representants del Govern, un de l'Institut de Serveis Socials i Esportius i dos més de l'Ajuntament de Calvià.

A més, el Consorci disposa d'una comissió executiva, que és l'òrgan encarregat de la direcció tècnica i també de l'assessorament de la junta rectora. El problema del sòl -s'han de menester al voltant de 200.000 metres quadrats- es pot resoldre. El Pla territorial de Mallorca preveu dins el municipi de Calvià unes zones d'«harmonització de creixement», que és on es podria ubicar el futur Centre de Tecnificació Esportiva amb les instal·lacions preceptives.

Serà necessària l'aprovació en ple de l'Ajuntament de Calvià, però no hi haurà grans dificultats perquè el Centre de Tecnificació pugui ser una realitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.