muy nuboso
  • Màx: 17.94°
  • Mín: 13.93°
17°

Samuel Etoo pot engrandir avui la seva llegenda

El camerunès parteix com a favorit per aixecar la Pilota d'Or com a millor futbolista africà 2003

96452
Samuel Etoo.


Samuel Etoo, el millor jugador del Reial Mallorca de tots els temps, pot firmar avui una nova pàgina en la història del club vermellenc en ser un dels candidats a endur-se la Pilota d'Or com a millor futbolista africà de l'any 2003. El davanter del Marsella francès, el de Cosat d'Ivori Didier Drogha, i el migcampista del Bolton anglès, el nigerià Jay Jay Okocha, són els altres dos candidats a aixecar avui aquest trofeu en la cerimònia que la Federació Africana de Futbol ha organitzat a la capital Yaundé.

La qualitat dels tres futbolistes és més que evident, però el davanter mallorquinista és qui parteix com a clar favorit per engrandir la llista dels mites del futbol africà, en la qual hi figuren noms com Salif Keita, Roger Milla, Thomas N'Kono, George Weah, Rabat Madjer o Abedi Pelé..., entre d'altres.

Subcampió enguany de la Copa de Comfederacions de França amb la selecció de Camerun, com també campió de la Copa del Rei amb el Reial Mallorca en just 48 hores, són dues de les fites aconseguides per la jove estrella del Reial Mallorca. Etoo explotà aquest 2003 amb la camiseta vermellenca, amb la qual marcà fins a 26 gols en competició oficial. Enguany, també en plena forma i ja a punt d'abandonar la disciplina illenca, el camerunès en totalitza denou, tretze dels quals els ha aconseguit a la Lliga.

Drogba, per la seva part, també firmà una bona campanya l'any passat a les files del Guingamp, la qual cosa li possibilità obrir-se les portes d'un dels clubs grans del futbol francès, el Marsella. El de costa d'Ivori aconseguí desset gols amb el primer equip i nou amb el segon.

Okocha, una de les grans figures del Bolton, ha donat mostres de la seva categoria al llarg de la seva carrera, però l'any 2003 no li va somriure a la seva selecció i Nigèria, contra tot pronòstic, es va quedar sense disputar la gran final de la Copa Àfrica.

Amb just 23 anys, però tot un ídol per la massa mallorquinista, Samuel Etoo pot escriure un nou capítol de la seva bibliografia avui amb lletres d'or en cas de complir-se els pronòstic i erigir-se millor jugador africà de l'any 2003.

Per fer possible el seu somni de recollir el prestigiós trofeu, però a la vegada estar al cent per cent per disputar el transcendental partit de diumenge davant del Màlaga, Etoo viatjarà amb un avió particular noliejat per la mateixa Federació africana i en el qual també hi anirà Mateu Alemany.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.