• Màx: 16.97°
  • Mín: 10.08°
10°

L'Unicaja desfà el somni del Son Amar

Els homes de Bogoevski s'acomiadaren de la final després d'una gran remuntada i de forçar el tiebreak

SON AMAR 2
UNICAJA 3
SON AMAR: Elgueta (3), Moltó (2), Saucedo (2), Pochop (3), Díaz (2), Falasca (2) sextet inicial- González (lliure). Vega (2) i Tabares (2).
UNICAJA ALMERÍA: Prenafeta (2), Carreño (3), Veres (3), Ballard (2), Alvés (2), França (2) -sextet inicialBerenguel (lliure). Casilla (1).
ÀRBITRES: Andrés Andrés (Castelló) i David de la Fuente (Madrid).
PARCIALS: 20-25 (26 minuts), 20-25 (23 minuts), 25-15 (22 minuts); 25-16 (20 minuts) i 10-15 (17 minuts).

El Son Amar Palma s'acomiadà de la Superlliga amb un regust amarg i amb la sensació s'haver deixat escapar una oportunitat d'or en el tiebreak de desempat. L'Unicaja, que jugarà la final amb el Numància, va haver de suar de valent per aconseguir derrotar els homes de Bogoevski.

El partit va començar bé per a l'Unicaja, que en 26 minuts de joc ja dominava per un set a zero. Des de l'inici, amb una defensa contundent, els d'Almeria no donaren opcions al Son Amar. El segon set va ser una continuació del primer, a pesar dels temps morts que demanava l'entrenador local i de tots els intents per frenar homes com Veres, el Son Amar no trobava solucions. A més, el lliure rival, Berenguel feia unes recepcions espectaculars que feien impossible els intents de Saucedo per puntuar.

Però arribà la reacció i la sort de cara. En el tercer set, després d'haver caigut per igual resultat en els dos primers (20-25), el Son Amar agafà un avantatge de 6 a 2, el més ample del partit, i això els donà empenta. Així, ja no deixaren escapar l'oportunitat de mantenir-se per davant arribant a doblar en punts el rival (16-8). Al final, es confirmava la reacció, 25-15 i la moral amb l'ajuda del públic que no deixà d'animar, estava cada pic més alta.

En el quart set, el Son Amar continuà puntuant. S'arribà al 16-9 i la igualada a sets semblava factible. Elgueta estirà l'equip i el Son Amar reafirmà la remuntada, (25-16) i forçà així el cinquè set. El tiebreak de desempat va ser una altra història i un inspiradíssim Veres en els serveis començaren a allunyar l'anhelada final. D'empat a 8 es passà a 8 a 13 i aquí l'Unicaja tornà a ser l'equip intractable dels primers sets. Amb el 10-14, bolla de partit, el Palau quedà en silenci i només els salts dels jugadors de l'Unicaja trencaren el somni.