nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

Fernando Alonso apel·larà de nou a l'èpica

Els Ferrari dominaren una sessió en què l'asturià fou setzè i just li queda l'esperança d'una nova remuntada

L'alemany Michael Schumacher aconseguí ahir la pole position del Gran Premi de Bahrein, tercera prova del Mundial de Fórmula 1, que es disputarà avui al circuit de Sakhier. El pilot de Ferrari compartirà la primera fila amb el seu company d'escuderia Rubens Barrichello.

Schumacher, sis vegades campió del món i líder del Mundial, va fer la seva volta en un temps d'un minut, 30 segons i 139 mil·lèsimes, 392 menys que Rubinho, en una classificació en la qual l'asturià Fernando Alonso (Renault) només pogué acabar en dissetena posició. No obstant això, l'espanyol sortirà finalment des de la posició número setze de la graella, ja que l'alemany Nick Heidfeld decidí canviar el motor del seu Jordan, per la qual cosa haurà de sortir el darrer de tots.

D'aquesta manera, en comptes de sortir des de la darrera posició tal com s'havia dictaminat després dels entrenaments oficials, Alonso ho farà des de l'antepenúltima, on també hi serà l'italià Giorgio Pantano, el company de Heidfeld a Jordan, encara que per la part bruta de la pista. El colombià Juan Pablo Montoya aconseguí el tercer millor temps (1:30.581) i sortirà des de la segona fila, al costat del seu company a l'escuderia Williams-BMW, l'alemany Ralf Schumacher.

Alonso va tenir problemes de frens i d'equilibri general del seu cotxe i va fer la vota amb una marca d'1:34.130, a quasi quatre segons de Schumacher, la qual cosa li valgué el dissetè millor lloc. Concretament, el pilot d'Oviedo perdé aviat el control dels frens davanters i tot i els seus esforços per solucionar el problema no pogué evitar un ensurt a la primera volta. Si bé va aconseguir agafar la línia traçada, en el darrer gir va perdre el control i sortí de la pista.

Si la primera fila serà ocupada pels pilots de Ferrari i la segona pels Williams-BMW, la tercera també serà monocolor, ja que la integraran els dos conductors de BAR-Honda, el japonès Takuma Sato -cinquéè-, i l'anglès Jenson Button.

El finlandès Kimi Raikkonen (McLaren Mercedes), que divendres va haver de canviar el motor del seu cotxe i retrocedir en conseqüència deu llocs a la graella, decidí fer només una volta per motius tàctics i avui sortirà des del penúltim lloc. Raikkonen protagonitzà la decepció de la jornada, ja que en aquestes altures de temporada l'any passat era líder.

El pilot asturià és conscient que una vegada més es veu obligat a remuntar posicions si vol puntuar per tercera vegada aquesta temporada. La missió és difícil, però tractant-se de Fernando Alonso no seria estrany que ho aconseguís.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.